El Barça i el Japó, una història de 16 capítols

El Barça i el Japó, una història de 16 capítols

Els blaugrana jugaran un partit en territori japonès quatre anys més tard de l'última vegada però contra el mateix rival, el Vissel Kobe d'Iniesta

El Barça viatja al Japó per jugar un partit amistós contra el Vissel Kobe d'Andrés Iniesta i Sergi Samper el pròxim dia 6 de juny. Els blaugrana tornaran a trepitjar territori japonès quatre anys després de l'última vegada i ho faran per disputar-hi el seu 17è partit.

16 partits culers al Japó i dos Mundials de Clubs guanyats

D'aquests 16 duels al Japó, un total de sis han estat corresponents a tres edicions diferents del Mundial de Clubs, totes a Yokohama. En la primera, la del 2006, el Barça va perdre la final contra l’Internacional de Porto Alegre després de superar a les semifinals l’Amèrica de Mèxic.

barça river mundial clubs

Però la segona i la tercera sí que van acabar amb el trofeu en mans blaugrana. L'any 2011 es van guanyar els dos partits per 0-4, contra l’Al Sadd a les semifinals i contra el Santos a la final.

I el 2015 els dos partits es van decidir per un 3-0 a favor dels culers. A les semifinals aquest resultat va servir per superar el Guangzhou Evergrande, amb un hat-trick de Suárez, i a la final per superar el River Plate, amb un doblet de l’uruguaià i un altre gol de Messi.

suarez jordi alba

Les gires asiàtiques, una pretemporada ideal

Els 10 partits restants que no van ser en competició oficial van començar el 1990, amb la primera visita barcelonista al país del sol naixent, quan el Barça va disputar dos partits gairebé seguits contra un combinat de la lliga local que van acabar amb un 1-1 a Hiroshima i un 2-4 a Tòquio, respectivament.

Després d’aquests dos primers enfrontaments, van fer falta 14 anys perquè el Barça en jugués un parell més, a la Gira asiàtica del 2004, quan van guanyar 0-5 el Kashima Antlers i 0-3 el Jubilo Iwata.

barça chelsea rakuten cup

L’any següent, l'equip culer hi va tornar per disputar-hi tres amistosos més. Els dos primers, amb empat contra el Yokohama Marinos (3-3) i victòria contra l'Urawa Red Diamonds (0-3), corresponents a la Gira que es va fer exclusivament pel Japó. Un mes després, es va tornar a trepitjar el Japó per jugar un altre partit contra el Yokohama Marinos, que també va acabar amb empat (1-1).

L'últim rival, el mateix Vissel Kobe

La Gira de pretemporada va tornar a passar pel Japó l'any 2007, quan els blaugrana, ara sí, van poder superar el Yokohama Marinos amb un solitari gol de Giovani dos Santos.

Després d’aquell any, més enllà dels Mundials de Clubs de 2011 i 2015, el Barça no va fer gira pel país nipó fins al 2019, ja sota el paraigües de la Rakuten Cup, amb una derrota contra el Chelsea per 2-1 i un triomf contra el Vissel Kobe per 0-2, precisament el que serà el rival culer aquest 6 de juny.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut