35 anys de la contractació de Johan Cruyff com a tècnic del Barça

35 anys de la contractació de Johan Cruyff com a tècnic del Barça

Aquest 4 de maig es compleixen 35 anys de l'inici del Dream Team amb el neerlandès a la banqueta

El 4 de maig de 1988 Johan Cruyff va ser contractat com a nou entrenador del FC Barcelona en substitució de Luis Aragonés. Era l’última bala que li quedava a la recambra a Josep Lluís Núñez si volia continuar en el càrrec de president, en què ja sumava deu anys ben convulsos, inclosa la recent rebel·lió dels jugadors del primer equip en el anomenat “motí de l’Hespèria”.

El dia de la seva presentació, Cruyff va deixar caure: «Ara soc més llest que abans. Les errades que vaig cometre a la meva època com a jugador del Barça, segur que ara no les cometria». També va negar rotundament que ell hagués dit que mai no aniria al Barça mentre Núñez fos president.

mini_FICHAJE-DE-CRUYFF-COMO-ENTRENADOR-(4-DE-MAYO-DE-1988)

La incorporació de l’antiga estrella holandesa va ser el preludi d’una renovació total i absoluta de la plantilla, que, com ja hem dit, aleshores estava obertament enfrontada amb Núñez. D’aquesta manera, abans de la temporada 1988/89 van marxar disset jugadors: Archibald, Calderé, Clos, Manolo, Hughes, Gerardo, Moratalla, Pedraza, Urruti, Rojo, Amarilla, Cristóbal, López-López, Nayim, Fradera, Víctor i Schuster. Només van seguir nou: Migueli, Alexanko, Zubizarreta, Roberto, Urbano, Salva, Julio Alberto, Carrasco i Lineker. Catorze futbolistes es van incorporar al començament de la campanya: Bakero, López Rekarte, Begiristain, Julio Salinas, Eusebio, Soler, Valverde, Unzué, Serna, Milla, Amor, Sergi López, Roura i Serer. Després, encara van ingressar Aloisio i l’efímer Romerito.

Aquella va ser la més dràstica renovació viscuda a l’era moderna del Barça, però va donar uns fruits esportius extraordinaris. Amb aquells jugadors i la magistral direcció de Cruyff des de la banqueta es va construir el fabulós Dream Team, que va aconseguir quatre lligues consecutives i la mítica Copa d’Europa de Wembley 92. Sens dubte, amb Johan Cruyff d’entrenador blaugrana va canviar la història del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut