Barça - Osasuna: Amb gust de campió (1-0)

Un solitari gol de Jordi Alba a les acaballes permet als de Xavi Hernández sumar tres punts pràcticament definitius per sentenciar la Lliga

Ara sí, sembla que la Lliga no s’escaparà. El Barça la tenia a tocar, però calia fer el pas pràcticament definitiu. I això ha passat aquest vespre, a l’Spotify Camp Nou, contra l’Osasuna (1-0). En un duel complicat, que no s’ha decidit fins al tram final, quan una rematada de Jordi Alba ha acabat batent la porteria d’Aitor Fernández, un autèntic mur durant bona part de l’enfrontament. Tres punts molt importants que fan que la Lliga pràcticament ja estigui tenyida de blaugrana.

El 0-0 no es trenca

Sense gols en el primer temps, però amb domini i ocasions, tot i que no gaire de clares. Així és com s’ha viscut la primera part a l’Spotify Camp Nou, amb un Osasuna ben ordenat en defensa i amb un Barça que ha tirat de paciència. Amb combinacions ràpides i una bona circulació, a poc a poc ha passat a controlar l’esfèrica. Encara més amb l’expulsió per vermella directa d’Herrando, que ha comès una falta sobre Pedri quan el canari era l’últim home (min 26).

Però, malgrat tot, Aitor Fernández no ha intervingut fins al segon temps. Això sí, abans del descans, Raphinha podria haver avançat el Barça en un llançament de falta directa (min 27); Kounde ha estat a punt de marcar en una rematada de cap (min 30); i Araujo, també de cap, ha enviat la pilota alta fregant el travesser (min 42).

Ara sí, l’aparició d’Aitor Fernández, que ha blocat una centrada perillosíssima d’Ansu Fati (havia substituït Gavi, amb molèsties, al minut 35), ha despertat els culers. Però encara han estat més clares les intervencions davant d’una rematada a boca de canó de Frenkie de Jong, després d’una centrada precisa de Pedri (min 56), o davant d’un xut potent de Lewandowski (min 67).

Jordi Alba desencalla el duel

El pas dels minuts ha fet créixer les esperances de l’Osasuna, que també n’ha tingut alguna a través de les botes de Kike Barja o Kike García. Però ha estat el Barça el que ho ha seguit intentant amb força. Com en un xut d’Ansu Fati que ha salvat amb el cos Aridane (min 82). Finalment, però, de tant intentar-ho, la balança s’ha acabat decantant del cantó culer, quan una rematada de Jordi Alba ha acabat al fons de la xarxa per fer esclatar l’Spotify Camp Nou.

Perquè tothom ha estat conscient que aquest gol deixa la Lliga a tocar. Ara només serà qüestió d’esperar. Les cares de felicitat finals així ho han demostrat, a falta de saber què fa el Reial Madrid. Però ara, més d’hora que tard, acabarà sent oficial. El Barça ja comença a posar-se l’etiqueta de campió.