Duel entre els dos líders post-Mundial

Duel entre els dos líders post-Mundial

Barça i Atlètic de Madrid són els millors equips de la lliga en la segona volta i tenen xifres gairebé idèntiques després de la Copa del Món

L’Spotify Camp Nou serà l’escenari del millor partit que es pot veure en l’actualitat a la lliga espanyola: el Barça-Atlètic de Madrid. Els blaugrana, líders destacats amb 11 punts de marge respecte al Reial Madrid, reben a un conjunt matalasser en plena forma. 

Els dos líders després del Mundial

No es tracta d’una frase feta, ja que així ho acrediten les dades. No només els números globals en defensa, per exemple, que situen tots dos amb els millors registres de la temporada a nivell europeu en lliga, sinó que acotant una mica més la mostra es fa evident el gran estat de forma dels de Xavi Hernández i dels del Cholo Simeone.

Per exemple, si la Lliga hagués començat després del Mundial estarien empatats a punts en la primera posició, i amb uns números gairebé idèntics. Dels 15 partits jugats després de la cita mundialista, tots dos equips n’han guanyat 11, n’han empatat tres i només n’han perdut un, el que suposa un total de 36 punts de 45 possibles, molt per sobre dels 27 del Reial Madrid, el tercer en aquesta classificació.

L'equip més en forma d'Europa

De per si, el simple fet de tenir un partit entre dos equips com el Barça i l’Atlètic de Madrid ja comporta un enorme atractiu, però si la festa que hi haurà preparada a l’Spotify Camp Nou, amb actuació inclosa de The Tyets no és un reclam suficient, potser sí que ho és el fet que els blaugrana es veuran les cares amb l’equip més en forma d’Europa.

Perquè si agafem els últims sis partits, els madrilenys els han guanyat tots, i ampliant l’espectre a les conegudes com cinc grans lligues europees, només el Manchester City iguala aquestes xifres.

griezmann pedri

Griezmann, en estat de gràcia

Així doncs, sempre és un repte d’una complicació extrema intentar batre un equip de Diego Pablo Simeone, i encara ho pot ser més aquest diumenge (16.15h) tenint en compte que arriben en el millor moment de la temporada i amb un exblaugrana com Antoine Griezmann excel·lint per sobre de tota la resta.

El francès, que ha marcat cinc gols en els últims vuit partits, és el futbolista de tota la lliga que més punts ha donat al seu equip de forma directa. Els seus 11 gols i vuit assistències han servit perquè el seu equip sumi 18 dels 60 punts que tenen transcorregudes 29 jornades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut