Les millors defenses d'Europa, cara a cara

Les millors defenses d'Europa, cara a cara

El xoc entre el Barça i l'Atlètic de Madrid enfrontarà els dos equips amb millors xifres defensives de la competició

Una de les armes més importants dels de Xavi Hernández aquesta temporada és la solidesa defensiva. Però també ho és per l'Atlètic de Madrid, el proper rival del Barça a la Lliga. Així doncs, aquest diumenge (16.15 hores) l'Spotify Camp Nou acollirà el partit entre els dos equips que millors xifres defensives acumulen aquesta temporada. Actualment, tant els blaugranes com els matalassers, tenen grans números en aquest aspecte del joc, fet que els situa com uns dels equips amb millor defensa d'Europa.

Gols concedits

El duel defensiu també es trasllada a les porteries. I és que en l'actualitat tant Marc André Ter Stegen com Jan Oblak són els porters menys golejats de la competició. L'alemany tan sols ha concedit 9 gols, mentre que l'eslovè li han marcat 21. Tot i que la diferència és abismal, l'espectacle està servit.

A més a més, aquests números transcendeixen la frontera nacional. A Europa, els dos equips estan dins del top 3 de clubs amb menys gols en contra. El Barça, amb aquests nou gols se situa a la posició d'or, i els de Cholo amb els 21 se situen a la posició de bronze, ja que la Lazio n'ha encaixat un menys que el conjunt madrileny (20) i per tant, ocupa la posició de plata.

Golejades_Resultats-CAT

Porteries a zero

Cap equip aconsegueix fer ombra al conjunt blaugrana en el nombre de porteries a zero. Ara com ara, els de Xavi Hernández acumulen 22 porteries imbatudes, un registres que van en camí de batre un rècord històric. D'altra banda, l'Atlètic, n'acumula 12, la segona millor xifra de la competició.

Si fem una mirada a Europa, a hores d'ara, els culers dominen també aquesta classificació, en canvi, l'Atlètic entra en el top 10 empatat amb el PSG, Lens i Arsenal. I és que els matalassers històricament han estat dels equips amb més porteries a zero durant els darrers anys. De fet, en les temporades 15/16 i 17/18, van ser l'equip europeu amb més porteries imbatudes amb 24 i 23 respectivament.

Oblak i Ter Stegen, un duel sota pals

És evident que el treball defensiu ha donat fruits tant a culers com matalassers per a aconseguir victòries. Gràcies als pocs gols concedits i al gran nombre de porteries a zero, ambdós equips se situen a la part alta de la taula de classificació. El partit del pròxim diumenge es postula com un gran xoc entre les defenses però també a les porteries. Jan Oblak i Ter Stegen s'enfrontaran per mantenir la xarxa de la porteria intacta.

El paper del porter és, en molts casos, decisiu per evitar el gol, i tant Barça com Atlètic se situen entre els equips que més percentatge de parades per rematades rebudes. Els blaugranes ocupen la primera posició a la competició domèstica amb un 87,5% d'intervencions, mentre que conjunt madrileny se situa a les portes del top 3 amb un 75% superat per Madrid (75,76% i Vila-real 75,44%). Amb aquestes xifres el duel a les àrees està servit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut