Xavi: “Haurem de demostrar personalitat per tornar-los a guanyar”

Xavi: “Haurem de demostrar personalitat per tornar-los a guanyar”

El tècnic culer vol “tenir la possessió i el domini del partit davant un Madrid sempre agressiu i amb ganes de revenja”

És el quart capítol del Clàssic aquesta temporada. Els precedents queden esborrats davant la importància del duel a l'Spotify Camp Nou d'aquest dimecres 5 d'abril (21 hores), però sempre són un punt de referència. “Volem jugar com ho vam fer a la final de Supercopa i com el dia de la Lliga a l'Estadi. Volem controlar el partit i ser els dominadors”, ha explicat un seriós Xavi Hernández en la roda de premsa prèvia al sempre atractiu Barça - Madrid. 

 

El favoritisme, per al Madrid

Aquesta tornada de semifinals de Copa del Rei arriba amb un lleuger avantatge del Barça (0-1). Un argument insuficient per al tècnic de Terrassa perquè el FC Barcelona se'l relacioni amb el favoritisme per passar a la final: “El Reial Madrid continua sent el favorit. És un equip que fa molt temps que no perd una eliminatòria a doble partit i són especialistes a remuntar”. Per tant, de res serveixen les tres victòries en els quatre anteriors Clàssics. “No serà fàcil. Haurem de tornar a demostrar personalitat i ambició per tornar-los a guanyar. Vindran amb ganes de revenja”, ha explicat Xavi. 

Davant l'ímpetu de l'elenc de Carlo Ancelotti, al qual Xavi ha assegurat no tenir-li la mesura presa tot i els últims resultats, el Barça haurà de “competir i tenir la possessió de la pilota”. L'agressivitat del Madrid que ha comentat un culer de bressol i amb un currículum carregat d'experiència davant els blancs també haurà de ser contrarestada per l'ambient de l'Spotify Camp Nou: “Faig una crida als culers, que ens vinguin a animar perquè l'Estadi sigui una olla a pressió. Nosaltres estem molt motivats”. 

La plantilla, centrada en el futbol

“En el vestidor no parlem de temes extraesportius. Només parlem de futbol”, ha verbalitzat Xavi Hernández. El seu discurs s'ha centrat a parlar de la importància de guanyar el Reial Madrid: “Seria una alegria doble eliminar el Madrid i passar a la final. Tenim fam de títols i res ens ha de desviar del nostre objectiu. Hem treballat molt i hem evolucionat molt en el darrer any per poder aixecar trofeus”.

La coralitat blaugrana ha agafat més importància davant les baixes. “L'absència de jugadors com Pedri o Frenkie de Jong ens fa ser menys pulcres amb la pilota, però tenim la idea de tenir la possessió per guanyar; no sortim amb la idea empatar”, ha confessat l'ex barcelonista. Molt content amb el treball de tota la plantilla: “Tothom ajuda i suma. Tothom està implicat. Veig l'equip molt preparat per competir davant un conjunt agressiu”. 

La passió de Gavi serà un dels altres ingredients d'aquest matx entre dos equips que es coneixen a la perfecció. “Gavi és un jugador molt madur per l'edat que té. Guanya molts duels i hi posa molta passió, que no perdi mai aquesta naturalitat”, ha descrit Xavi al ser preguntat pel jugador format a La Masia. A més, també ha destacat el paper de Lewandowski Kessie, dues altres peces i arguments transcendentals per arribar a la victòria final. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut