Barça - Unicaja: S'escapa la Copa (87-89)
Ofert per

Barça - Unicaja: S'escapa la Copa (87-89)

Els blaugranes no han pogut amortitzar una renda de 13 punts i han perdut a la pròrroga davant un rival sempre intens

S'acaba la defensa del títol. El Barça de Saras ha caigut derrotat pel caràcter d'Unicaja de Màlaga. D'aquesta manera, els blaugranes s'acomiaden de la competició que havien guanyat les dues temporades anteriors. El canell de Laprovittola ha tingut la victòria final, però el matx s'ha escapat a la pròrroga. Abans, però, els culers havien gaudit d'un màxim avantatge de 13 punts. 

La presentació culer ha estat un triple de Satoransky i una defensa enganxosa. Formada per l'esforç coral, on cada peça individual s'ha mostrat solidària en l'esforç. Les guspires talentoses barcelonistes en atac han costat d'aparèixer davant una rereguarda rival també molt concentrada i intensa. En un primer moment, un inspirat Mirotić ha liderat els punts. Posteriorment, el canell de Jokubaitis ha destacat per pintar el primer quart de blaugrana. 

Nnaji propulsa els culers

Sens dubte que l'anotació d'aquests quarts ha anat en augment. Una suspensió magistral d'Abrines des dels 6,75 metres i una esmaixada de Tobey després d'una sensacional circulació han obert escletxa. Enaltida per l'enfonsament de la cistella de Nnaji. Una exhibició de força en el seu debut a la Copa que ha situat un incontestable 28-20. El jove 46 ha copsat més focus ofensius per dinamitzar una nova màxima renda de +13. Una diferència que també ha comptat amb la direcció i encert de Higgins. L'engranatge culer ha agafat velocitat, en atac i defensa. Però encara quedava molta eliminatòria per disputar. 

NNAJI
Una esmaixada de Nnaji ha dibuixat un parcial favorable de 7-0

L'Unicaja de Màlaga ha despertat de l'estat de letargia i s'ha endinsat, de nou, en el matx. A les acaballes del segon quart els d'Ibon Navarro han escurçat la distància a quatre unitats. Elevades a set pel 13, que ha tancat un cercle des del triple. Perquè una acció de tres ha servit per anar al descans: 41-34. Una puntuació crescuda des de quasi totes les peces del parquet del Pavelló Olímpic de Badalona

Les defenses apaguen els punts

La igualtat ha marcat el desenvolupament de tercer quart. El comportament excels de Satoransky des del triple i l'aparició ofensiva de Kalinić han mantingut el domini dels de Saras. Sostingut en el temps tot i la baixada de cistelles, vista en els dos costats. L'energia de les defenses ha apagat el llum d'encert que havia obert el període. Sense ser una superioritat avassalladora, ja que l'Unicaja s'ha acostat per moments, el Barça ha iniciat el definitiu quart amb un lleuger avantatge (55-50). Construït, en part, pel control del rebot. Una estadística pintada de blaugrana de principi a fi. 

Final agònic que porta a la pròrroga... 

Un intercanvi de cistelles ha estat la posada en escena del quart quart. Un muntatge que Abrines s'ha encarregat d'esborrar. Els punts del 21 han suposat una glopada d'aire fresc per als de Jasikevicius: +11. Momentània, això sí. Perquè el conjunt malagueny no s'ha rendit en cap moment i no ha deixat espai a un distanciament major. Sens dubte, que l'Unicaja ha venut cara la seva pell. I s'ha posat en el partit quan faltaven quatre minuts per a l'ocàs: 67-65. 

Quan la pilota pesava més de 650 grams per l'acostament rival, el Barça no s'ha posat nerviós. De nou, l'apoderament del rebot i un triple de Laprovittola han capgirat la tendència adversa (+7). Un argument insuficient per enderrocar els d'Ibon Navarro. Altra vegada, han portat el partit a la màxima igualtat amb el 76-76 quan faltaven segons per a la conclusió. Un equilibri que cap ni Higgins ni Brizuela -botxí dels culers- han estat capaços de trencar en els instats finals. En conseqüència, els quarts s'han decidit al temps extra. 

... i a la derrota final

La tensió pròpia de tota pròrroga ha monopolitzat l'esdevenir. Mirotić ha mantingut vives les esperances blaugranes, que han xocat constantment contra els punts de Brizuela. I un rival crescut, que ha agafat una renda de quatre punts. Evaporada per les unitats de Laprovittola. Una figura, però que no ha pogut materialitzar la remuntada final. Un dos més un podria haver donat el triomf. Un final que només s'ha dibuixat en condicional per la manca d'encert en el tir final de dos i, posteriorment, en els dos tirs lliures. 

Així doncs, el camí del vigent campió de la Copa ha acabat de manera precipitada en aquests quarts de final. 

FITXA DEL PARTIT 

Barça, 87
Unicaja, 89

Barça: Vesely (7), Kalinić (3), Mirotić (15), Satoransky (11) i Laprovittola (12) -cinc inicial- Jokubaitis (7), Sanli (4), Abrines (8), Tobey (6), Higgins (10), Nnaji (4) i Sergi Martínez (-)
Unicaja: Ejim (-), Barreiro (-), Carter (3), Kravish (10) i Perry (22) -cinc inicial- Alberto Díaz (2), Brizuela (27), Osetkowski (8), Kalinoski (12), Thomas (5) i Djedovic (-)

Parcials: 21-20; 20-14 // 14-16; 21-26 // 11-13

Àrbitres: Carlos Peruga, Fernando Calatrava i Jorge Martínez

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut