PRÈVIA l Comença el camí a l’Europa League

PRÈVIA l Comença el camí a l’Europa League

Els homes de Xavi Hernández busquen un bon resultat davant del conjunt anglès en el partit d’anada del play-off

Com a líders de la Lliga i ja classificats per a les semifinals de Copa, arriba el següent repte de la temporada: l’Europa League. Els blaugranes inicien el camí de la competició europea rebent al Manchester United a l'Spotify Camp Nou (18.45 hores) en el partit d’anada dels setzens de final. El conjunt de Xavi Hernández busca un bon resultat davant l’equip anglès que permeti encaminar l’eliminatòria de cara al partit de tornada que es jugarà a Old Trafford.

Sense Busquets ni Dembélé

Els blaugranes arriben a l’eliminatòria en un gran moment de forma. Després de la victòria contra el Vila-real (0-1) els culers encaren els setzens com a líders de la Lliga amb una àmplia diferència de punts del segon classificat. A més, a finals de gener van certificar la seva participació en les semifinals de la Copa del Rei.

Ara toca iniciar el camí de l’Europa League, un recorregut que va començar en caure eliminats de la Champions en quedar tercers de grup. El Manchester United és el primer rival que haurà de batre el conjunt barceloní si vol continuar viu a la competició europea.

Per afrontar aquest repte, Xavi Hernández compta amb aquests 22 jugadors: Ter Stegen, Araujo, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Iñaki Peña, Balde, M. Casadó, Gavi, Pablo Torre, Arnau Tenas i A. Alarcón.

Els Red Devils, en bon estat de forma

Després d’un inici complicat a la Lliga, els Red Devils passen per un bon moment a la competició regular. L’equip de Ten Hag ha agafat un bon ritme competitiu que li ha permès acumular tan sols una derrota en els darrers 17 partits. A la Premier són tercers amb 46 punts, a cinc del City. A més, és l’únic club anglès viu en quatre competicions: la Premier, la FA Cup, la Carabao Cup i l’Europa League.

A l’Europa League, van quedar segons de grup per darrere la Reial Societat i per davant el Sheriff i l’Omonia, guanyant tots els partits menys un, precisament contra el conjunt de Sant Sebastià.

Per aquest exigent partit, Ten Hag compta amb jugadors de renom com son Rashford i Casemiro. Precisament el jugador anglès porta 15 gols aquesta temporada: 12 a la Premier i 3 a la competició europea. Ara bé, el tècnic neerlandès no podrà disposar de Eriksen, Martial, Mctominay i Van de Beek, mentre que Antony és dubte.

Un escenari difícil per als anglesos

En el segle XXI, ambdós equips s’han vist les cares sis vegades en partit oficial, tots de Champions League: l’eliminatòria de quarts 18/19, la semifinal 07/08 i dues finals del 2009 i del 2011. El balanç és favorable als blaugranes amb quatre victòries, un empat i una derrota.

Les victòries més sonades són les finals de Roma i Wembley, on els blaugranes van aconseguir alçar-se amb l’orelluda en les dues edicions. D’altra banda, en el precedent més proper, els quarts de final del 2019, els blaugranes van guanyar tant el partit d’anada (0-1) com el de tornada (3-0) i van certificar així la classificació per a la següent ronda. Finalment, les semifinals de 2008 els blaugranes van caure derrotats després d’empatar el Camp Nou (0-0) i perdre a Old Trafford per (1-0).

Per tant, en les dues ocasions que els anglesos han visitat el Camp Nou no han aconseguit cap victòria ni marcar cap gol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut