Barça - Sporting CP: Torna a fer-ho, Barça!

Barça - Sporting CP: Torna a fer-ho, Barça!

Els de Jesús Velasco, després de la gran remuntada a semifinals contra el Benfica, es troben a un partit d’assolir la quarta Champions de la història de la secció

Tot a punt per a la gran final de la Champions de futbol sala. El Barça busca este domingo, a partir de les 17 hores de Barcelona (Barça TV i Barça TV+), la seva quarta corona europea a l’Arena Riga. Un títol que va guanyar per darrer cop l’any 2020 i que es va quedar molt a prop d’assolir l’any passat. La derrota a Zadar va ser contra l’Sporting CP, en una final que va acabar 4-3 amb remuntada de l’equip portuguès. Ara, el mateix rival es tornarà a creuar en el camí dels culers en una nova final, la tercera de forma consecutiva, però amb diferències.

La més clara, que el Barça arriba en un gran estat anímic després del gran partit fet contra el Benfica, en què va poder capgirar un 3-0 al descans i va acabar guanyant a la pròrroga a falta de 18 segons per als penals.

 

“El que vam fer a les semifinals va ser enorme. I el grau de motivació per continuar és molt alt”, ha reconegut Jesús Velasco, a més d’afegir: “De l’Sporting no podem destacar només un factor, sinó que hem de parlar del seu bloc, la seva competitivitat. Sabem que tenen aquesta qualitat i intentarem contrarestar-la”. 

mini_2022-04-30_ENTRENAMENTFCBFUTSAL_20

I, de fet, preguntat per la repetició de la final, ha assegurat: “No és casualitat que es torni a repetir la mateixa final que la temporada passada. Estic convençut que viurem un gran espectacle”.

 

Perquè l'Sporting no ho posarà gens fàcil, ja que voldrà revalidar la seva corona europea. De fet, suma dos títols en les darreres tres edicions i acumula cinc presències en una final de la Champions de les darreres sis.

"Hem d'oblidar el partit de Zadar"

Jesús Velasco no era l’entrenador d’aquell Barça, però Ferrao sí que va viure la final de Zadar. Malgrat tot, ell ho té clar: “L’any passat se’ns va escapar. La gent parla de revenja, però no podem caure en això. Hem de fer tot el possible per oblidar-nos d’aquell partit”. Sí que ha reconegut, però, que guarden un petit aprenentatge: “Vam començar guanyant 2-0, però vam desconnectar una mica i ells van poder remuntar. Ens va ajudar a recordar que no podem perdre la concentració en cap segon”. 

mini_2022-04-30_ENTRENAMENTFCBFUTSAL_57

Un Ferrao que, a semis, va tornar a ser protagonista amb un autèntic golàs. Va ser el del 3-2, amb una acció d’esperó i d’esquenes a porteria que, després d’un túnel per sota les cames d’un defensa, va acabar al fons de la porteria.

El pivot brasiler jugava el seu primer partit després de la lesió que va arrossegar i que, durant unes setmanes, el va apartar dels terrenys de joc. Però, preguntat pel seu estat de forma, ha assegurat que “es troba bé, al 100%” i que “tot i que sí que m’hagués agradat arribar a aquesta Final Four amb més ritme de competició, en partits així, d’aquest nivell, et motives automàticament”. “Em trobo perfecte de la lesió i m’ho deixaré tot a la final del diumenge”, ha dit. 

Així doncs, el Barça només tindrà la baixa d’Esquerdinha per lesió, a banda de la de Catela per problemes burocràtics. Per part de l’Sporting, l’equip de Nuno Dias, que va derrotar l’ACCS francès a l’altra semifinal per 2-6, no podrà comptar amb un dels seus millors jugadors, l’internacional portuguès Pany Varela, que va veure la vermella directa i es perdrà la final.

Sigui com sigui l’espectacle està servit. A la pista però també a la grada, amb l’incansable suport d’una afició blaugrana que ja va embogir a les semifinals i que ara vol tornar a cridar els gols del Barça per recolzar els culers cap al seu quart títol de la Champions.

mini_2022-04-30_TROBADAAFICIONATSFCBFUTSAL_23
El Barça, amb l'afició desplaçada a Riga

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut