Benfica – Barça: Remuntada vibrant... i a la final! (4-5)

Un gol d’Adolfo a falta de 18 segons per enviar el partit als penals dona la victòria als de Jesús Velasco, que han remuntat un 3-0 inicial

Partit d’alt voltatge a l’Arena Riga. No només per l’emoció o els gols, sinó també per la motivació d’un Barça que ha lluitat de valent i ha fet mèrits per ser a la final de la Champions del proper diumenge. El temps reglamentari i dues pròrrogues han permès al Barça remuntar un 3-0 inicial a base de coratge, ganes i ocasions. Finalment, tot i que la fusta s’ha topat moltíssimes vegades en el camí dels catalans, Matheus, Ferrao, Dyego (x2) i Adolfo, aquest últim a 18 segons de la tanda de penals, han donat un triomf merescut i molt buscat.

Ara, l’Sporting Clube de Portugal, que ha derrotat l’ACCS francès de Ricardinho, separa el Barça de la seva quarta Champions de la història. El diumenge 1 de maig, a les 17 hores de Barcelona, l’assalt final per la corona europea.

Càstig massa dur

Aquest final boig s'ha donat perquè no han començat gens bé les coses per al Barça, que ha tingut un mal inici i, en el primer minut, ha vist com un penal xiulat a Dídac Plana ha estat aprofitat per Tayebi (1-0, min 1). Però no s’ha acabat aquí perquè, amb el Barça a la recerca de l’empat, l’equip portuguès ha aprofitat una recuperació per fer el segon minuts després, aquest cop obra de Vinicius Rocha (min 9).

Accions que han fet mal un Barça que ha tingut incomptables accions, però que no ha pogut batre l’encert d’André Sousa i la defensa del Benfica. Tampoc ha pogut amb la mala fortuna de cara a porteria. I és que, tot i que el pessigolleig del gol culer s’ha notat en nombroses ocasions, també empesos pel centenar de culers que han dotat de color i música l’Arena Riga, la pilota no ha volgut entrar. Una de les més clares, de fet, ha estat quan Adolfo s’ha estavellat contra el pal (min 13), però també Ferrao, Coelho o Pito han estat a tocar del gol.

Malgrat tot, la jugada que ha marcat el primer temps ha arribat a poc més de tres minuts per al descans, quan Marcenio ha tingut una oportunitat claríssima per reduir diferències sol, però ha errat el xut i, a la contra, el Benfica ha acabat fent el 3-0 amb una rematada d’Afonso Jesus (3-0, min 17).

Creuen en la remuntada...

Tota l'efectivitat que no ha tingut el Barça en la primera part ha arribat en el primer minut de joc de la represa. Un gol que ha permès retallar diferències i creure en la remuntada, després d’un xut de Matheus que entre el pal i André Sousa han enviat cap a dins (3-1, min 21).

Els de Jesús Velasco ho han seguit intentant i la pressió culer ha escanyat el Benfica, que, malgrat tot, ha continuat gaudint de sort defensiva. L’exemple més clar, en una pilota al pal de Pito (min 23), una rematada totalment sol de Ferrao, que ha tocat massa tou i no ha pogut marcar, un xut potent de Marcenio contra el travesser (min 26) o una fusta de Dídac (min 29).

Això sí, també s’ha salvat el Barça a la contra i en una jugada aïllada, també amb un nou travesser, aquest cop de Vinicius, que podria haver estat el 4-1 gairebé definitiu (min 27).

...I la pròrroga és una realitat!

Ha semblat premonitori perquè, a partir d’aquí, la sort ha canviat. Això sí, de forma merescuda, perquè el Barça ha continuat atacant. I, d’aquesta manera, ha arribat la brutalitat de Ferrao, que d’esquenes i d’esperó ha pogut fer un túnel a un defensa del Benfica i ha pogut fer el 3-2 que ha donat ales els blaugrana (min 31).

Creure-hi, en aquest cas, ha tingut la seva recompensa i un xut de Dyego ha acabat al fons de la porteria, després que Pito la toqués lleugerament (3-3, min 35).

I la bogeria s’ha desfermat quan Dyego, en la seva típica jugada, ha provat un xut que, de nou, s’ha colat per l’escaire per fer esclatar el pavelló (3-4, min 38). Malgrat tot, amb porter-jugador, Chishkala ha posat el que seria el 4-4 definitiu (min 38) i ha forçat la pròrroga que, vista la primera meitat, el Barça ja hagués signat.

Adolfo envia el Barça cap a la final

No s'ha mogut el resultat a la pròrroga, també perquè els dos equips han jugat amb una mica més de cura. Però, quan els penals ja s'oloraven, ha aparegut novament Dyego per assistir Adolfo que, a falta de 18 segons per al final, ha marcat el gol que ha enviat el Barça cap a la final del proper diumenge. Bogeria desfermada a la pista i també a la grada, que ha celebrat el triomf amb el xiulet final. El proper diumenge, la tan desitjada final contra l'Sporting.

LA FITXA

BENFICA, 4

BARÇA, 5

Benfica: André Sousa, Romulo, Robinho, Chishkala, Vinicius Rocha –cinc inicial- Silvestre Ferreira, Afonso Jesus, Arthur, Rafael Henmi, Nilson Miguel, Tayebi, Bruno Cintra i Jacaré, Diego Roncaglio (ps)

Barça: Dídac, André Coelho, Dyego, Adolfo, Pito –cinc inicial- Povill, Matheus, Lozano, Ferrao, Marcenio, Ortiz, Nicolás, Miquel Feixas (ps), Alex Lluch (ps).

Gols: 1-0, Tayebi, de penal (min 1). 2-0, Vinicius Rocha (min 9). 3-0, Afonso Jesus (min 17). 3-1, Matheus (min 21). 3-2, Ferrao (min 31). 3-3, Dyego (min 35). 3-4, Dyego (min 38). 4-4, Chishkala (min 38). 4-5, Adolfo (min 50).

Àrbitres: Nicola Manzione, Chiara Perona. Groga als jugadors del Benfica Chishkala, Tayebi i Vinicius Rocha i als jugadors del Barça Dídac Plana, Pito, Ferrao, Lozano i André Coelho.