El Mundial 2022 en clau blaugrana

El Mundial 2022 en clau blaugrana

Amb la fase de classificació finalitzada, repassem tot allò que has de saber sobre la possible participació dels futbolistes del FC Barcelona al Mundial de Qatar

El camí cap al Mundial de Qatar de 2022 ja ha entrat en la seva recta final. De fet, el divendres 1 d’abril, en una gala que es desenvoluparà al Centre d’Exposicions i Congressos de Doha, tindrà lloc el sorteig oficial que decidirà la composició dels vuit grups de quatre seleccions que conformaran la primera fase del Mundial de Qatar.

I dins de totes aquestes 32 seleccions classificades, hi ha un gran nombre de jugadors del Barça que podrien participar-hi. Tant és així que, si prenem en consideració la participació dels jugadors blaugranes amb les seves seleccions durant els partits internacionals des del darrer Mundial de l’any 2018, el FC Barcelona podria batre el seu rècord de 14 futbolistes convocats en una mateixa cita mundialista aconseguit fa quatre anys a Rússia.

Espanya

La selecció de Luis Enrique compta amb un eix vertebral de marca culer. Així doncs, si no hi ha cap sorpresa, fins a nou jugadors de l’actual plantilla blaugrana podrien estar en el proper Mundial representant a la selecció espanyola: Jordi Alba, Eric Garcia, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Gavi, Pedri, Ferran Torres, Adama Traore i Ansu Fati. Tots aquests vuit jugadors han obtingut la confiança del tècnic asturià en nombroses ocasions i han participat amb papers protagonistes en diversos partits internacionals en els darrers anys.

FOzIh37XEAA6d5q

Tot i que encara no ha fet el seu debut amb la selecció absoluta, qui també podria gaudir de la seva oportunitat és Nico González. El jove migcampista format a La Masia és un pilar de la sub-21 i si continua amb la dinàmica ascendent en la qual es troba actualment podria tenir un lloc en la llista definitiva de Luis Enrique.

Països Baixos

Un altre dels seleccionadors que estarà a Qatar i que ha estat prèviament entrenador del FC Barcelona és Louis van Gaal. Seguint l’estela de Luis Enrique, el tècnic neerlandès també ha utilitzat diversos jugadors barcelonistes per confeccionar la seva selecció i la seva idea de joc. Així, la qualitat associativa de Frenkie de Jong, la capacitat golejadora de Memphis Depay i el recurs aeri de Luuk de Jong podrien ser al Mundial qatarià.

FOzIY9KXwAQmbQc

França

Una de les seleccions que té més competència en totes les seves demarcacions és la francesa. Conseqüentment, tant Ousmane Dembélé com Clement Lenglet i Samuel Umititi hauran de demostrar tot el seu potencial futbolístic d'aquí al mes de novembre per acabar entrant a la llista de la vigent campiona del món.

Alemanya

Amb presència gairebé assegurada a la convocatòria definitiva de 23 jugadors, Marc André Ter Stegen assumirà el repte d’intentar ser titular per davant del capità Manuel Neuer a la porteria de la ‘Mannschaft’.

Dinamarca

Arribant a semifinals, una de les revelacions de l’Europeu 2020 va ser Dinamarca. Desenvolupant un futbol molt ofensiu, Martin Braithwaite sempre ha tingut un paper rellevant per al seleccionador Kasper Hjulmand.

Brasil

A una cita tan important com la Copa del Món, l’experiència és una qualitat indispensable per a qualsevol selecció que vulgui arribar a instàncies finals de la competició. D’aquesta forma, Dani Alves intentarà continuar demostrant la seva habilitat i solidesa des del lateral dret per ser al seu tercer Mundial. Neto és l'altre representant brasiler del Barça. 

brasil

Uruguai

Tot i ser una terra on l’art defensiu és considerat patrimoni nacional, Ronald Araujo, amb només 23 anys, s’ha consolidat com una de les peces fonamentals de l’esquema del seleccionador uruguaià, Diego Alonso. Si no hi ha cap sorpresa, el talent del central de la Rivera serà un dels focus d’atenció del Mundial de Qatar.

Estats Units

Juntament amb jugadors joves com Pulisic o Gio Reyna, Sergiño Dest està destinat a liderar la selecció nord-americana al Mundial de 2022. Després de perdre’s el Mundial de Rússia, els Estats Units s’encomanarà a la qualitat dels seus joves per fer un gran paper.

Marroc 

Tot i que, finalment, no va poder debutar en la darrera eliminatòria contra la República Democràtica del Congo a causa d'unes molèsties, Ez Abde, després de decantar-se per representar a la selecció marroquina, serà un jugador clau des de l'extrem per al combinat magrebí en el Mundial de Qatar. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut