El FC Barcelona, amb uns números brillants en aquest 2022

El FC Barcelona, amb uns números brillants en aquest 2022

El conjunt blaugrana acumula uns registres realment bons que li han servit per escalar posicions a la Lliga i classificar-se per als quarts de final de l'Europa League

El FC Barcelona passa per un gran moment de forma. Els homes de Xavi Hernández han aconseguit sumar bon joc, amb un estil de joc reconeixible, amb bons resultats les darreres setmanes, i es troben en línia ascendent en aquest 2022. Això els permet tenir la segona posició a la Lliga al seu abast, ja que tenen pendent disputar el partit contra el Rayo Vallecano que es va ajornar.

Abans, però, el proper repte serà el Sevilla al Camp Nou, el proper diumenge 3 d'abril (21.00 hores), que precisament és l'equip que, ara mateix, ocupa aquesta segona plaça. Un partit que, a més, enfrontarà els dos únics equips de la Lliga que encara no coneixen la derrota en aquest 2022. 

26 de 30 a la Lliga

Si ens centrem en la Lliga, els blaugrana han sumat 26 dels darrers 30 punts possibles en les últimes 10 jornades. És a dir, tenint en compte el que portem d'any, el Barça és el millor conjunt de la competició domèstica, tot i tenir pendent l'enfrontament esmentat contra el Rayo Vallecano, que podria engrandir encara més aquests registres. En segona posició trobem l'Atlètic de Madrid, amb 25, i el Vila-real i el Reial Madrid -també amb 10 partits com els blaugrana-, amb 20. I una dada més: mirant les principals lligues europees, només el Liverpool, amb 28 punts, supera el Barça. 

3200x2000-12partits-imbatuts-v3

Aquests grans partits, en què els de Xavi no coneixen la derrota amb vuit triomfs i dos empats, han permès al Barça situar-se amb 54 punts a la tercera posició. Han ajudat també els 27 gols a favor, el que suposa 2,7 gols de mitjana en cada matx de la competició domèstica. La solidesa defensiva també ha permès encaixar tan sols set gols i deixar la porteria a zero en quatre ocasions.

El gol, molt més present

I és que un dels problemes del Barça en el primer tram de la temporada va ser el gol. Però la gran efectivitat mostrada les últimes setmanes, especialment després de les incorporacions al mercat d'hivern, també han ajudat en aquest aspecte. Aubameyang, amb 9 gols, i Ferran Torres, amb 6, destaquen com a golejadors referents des de la seva arribada (a la Lliga són els màxims anotadors d'aquest 2022, amb 7 i 4 respectivament. Mayoral, del Getafe, en suma 3).

A més, Dembélé també es troba en un gran estat de forma i suma set assistències en aquest 2022. Una xifra que el converteix en el jugador líder en aquest aspecte en les cinc grans lligues europees, per davant de Messi (6) i Bourigeaud (6).

_GPF0822

Invictes a l'Europa League

Els bons números dels blaugrana van permetre als de Xavi superar el Nàpols a l'Europa League i seguir invictes en una nova competició per al Barça, on suma quatre partits sense conèixer la derrota. Tot i empatar al Camp Nou, a l'Estadi Diego Armando Maradona els culers van firmar una gran actuació i van marcar quatre gols a un dels millors equips a nivell defensiu (2-4).

 

Als vuitens, els blaugrana van resoldre una eliminatòria gens fàcil davant el Galatasaray, després del 0-0 de l'anada, amb un 1-2 al Nef Stadium d'Istanbul. 

 

L'única nota menys positiva van ser els resultats obtinguts pels blaugrana a la Copa, ja que després de superar el Linares, els de Xavi es van veure superats per l'Athletic Club (3-2) a San Mamés, tot i tenir opcions fins al final. A la Supercopa d'Espanya, els blaugrana tampoc van poder accedir a la final després de caure al Clàssic a la pròrroga (2-3).

Però això ja és història. El que està clar és que el diumenge 3 d'abril, a les 21.00 hores al Camp Nou, el Barça té l'ocasió de situar-se segon i sumar el 13è partit sense conèixer la derrota entre Lliga i Europa League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut