PRÈVIA: Elx - FC Barcelona

PRÈVIA: Elx - FC Barcelona

Els blaugranes visiten el Martínez Valero amb l'objectiu de seguir amb el bon moment que atravessa l'equip i sumar els primers tres punts del març

Després d'un mes de febrer que es presentava plè de reptes i que es va saldar amb matrícula d'honor, la Lliga torna aquest diumenge i el Barça visita l'estadi de l'Elx amb l'objectiu de reafirmar el moment dolç que atravessa i aconseguir una nova victòria.

Un cop acumulades tres victòries consecutives (València, Nàpols i Athletic Club) per primera vegada aquesta temporada, la plantilla blaugrana vol afiançar-se a la zona alta de la taula classificatòria i confirmar les magnífiques sensacions de les últimes setmanes.

Si ens fixem en els últims precedents entre ambdós equips és inevitable ser optimista. De fet, per trobar l'última victòria de l'Elx davant el Barça ens hem de remuntar fins al desembre de 1974, quan els avui locals van vèncer per 1-0. Des d'aquell dia, els blaugranes han acumulat una immaculada ratxa de 18 partits sense conèixer la derrota, sumant durant aquest període 14 victòries i quatre empats.

Pel que fa als partits més recents entre il·licitants i catalans, el Barça va superar a l'Elx per 3 a 2 en trepidant duel de la primera volta, mentre que l'última vegada que els equips es van veure les cares al Martínez Valero els gols de F. de Jong i Riqui Puig van servir perquè els blaugranes s'emportessin el botí dels tres punts.

El rival

Arriba l'Elx al partit amb una barreja de sensacions. La dura derrota per 3-0 davant el Llevant en la jornada anterior, en la que l'exarcelonista Gerard Gumbau va ser expulsat, contrasta amb la bona dinàmica que l'equip ha tingut des de l'inici d'any. Aquest 2022 l'Elx ha sumat 14 punts en vuit partits, acumulant quatre victòries, dos empats i dues derrotes. 

Entrenador: Francisco. Als 43 anys, l'entrenador nascut a Almeria va arribar a la banqueta de l'Elx a finals del novembre passat substituint a Fran Escribá i amb el clar objectiu de la permanència a la primera categoria del futbol nacional. Agafant les rendes d'un equip que es trobava en descens després de 14 jornades, Francisco ha trobat la millor versió dels seus i ha aconseguit allunyar l'equip de les zones perilloses de la taula.

Golejador: Lucas Boyé i Pere Milla. Amb set gols per cap, l'argentí i el català són els encarregats d'anotar els gols de l'Elx. Lucas Boyé, a la seva segona temporada al club, ha estat la principal referència atacant dels il·licitants al llarg de la temporada, però el cas de Pere Milla és diferent. Gairebé sense comptar en el primer tram del curs, va gaudir d'oportunitats des que Francisco va arribar a la banqueta i no les ha desaprofitat. Convertit en peça clau de l'equip, el '10' està en ratxa: ha anotat cinc gols en els set últims partits. 

Classificació: 29 punts (13è classificat). El conjunt il·licità té un registre de set victòries, vuit empats i onze derrotes fins al moment.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut