Cinc dades optimistes del Barça de Xavi

El conjunt blaugrana és el millor equip de la Lliga en aquest 2022, i no perd a la competició domèstica des de fa tres mesos

El FC Barcelona ha tancat un mes de febrer excepcional, on l'equip no ha conegut la derrota i ha aconseguit quatre victòries i dos empats en els sis partits disputats. A més, han estat duels davant d'equips potents i també a estadis complicats com són Mestalla, l'RCDE Stadium o el Diego Armando Maradona. A continuació, repassem algunes de les dades més destacades que ens deixa el Barça de Xavi Hernández:

El Barça, líder del 2022

Si la Lliga hagués començat en aquest 2022, els culers serien líders amb 17 punts de 21 possibles, tot i que la gran majoria d'equips han disputat un partit més que el Barça. En els set partits de Lliga disputats aquest any, els culers han aconseguit cinc victòries i dos empats, i de fet, no coneixen la derrota des del desembre.

Iguala una ratxa golejadora de fa cinc anys

Amb la golejada davant l'Athletic Club (4-0), els blaugrana acumulen tres partits consecutius marcant quatre gols (1-4 contra el València i 2-4 davant el Nàpols). Amb aquestes tres golejades consecutives, els culers igualen una ratxa de fa cinc anys, quan el 2017 i sota les ordres de Luis Enrique, els barcelonistes també van encadenar tres partits seguits marcant quatre gols o més: 4-1 al Vila-real, 1-4 a Las Palmas i 4-2 a l'Eibar.

FCBarcelona-AthleticClubBilbao4-0J26Lliga1aDivisi20212022_pic_2022-02-27barcelona-athletic53

Al podi dels equips més golejadors d'Europa

El Barça no només és un dels equips amb més victòries en aquest 2022, sinó que també és dels més golejadors. Els blaugrana han marcat 28 gols en 12 partits a totes les competicions, només superat a les principals lligues europees pel Liverpool (31 gols) i el Betis (30). Cal destacar, però, que tant els anglesos (13 partits) com els sevillans (14) han disputat més partits que els culers. A més, el Barça té la sisena millor mitjana golejadora de l'any a Europa amb 2'3 gols per partit.

Tres mesos sense perdre a la Lliga

La gran ratxa blaugrana continua a la Lliga, i és que els culers no perden en la competició domèstica des del passat 4 de desembre contra el Betis (0-1). Des de llavors, 10 partits: sis victòries i quatre empats. Si ens fixem en totes les competicions, els barcelonistes no han perdut cap partit als 90 minuts en aquest 2022. Les dues úniques derrotes han estat a la pròrroga, en les semifinals de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid i als vuitens de final de Copa davant l'Athletic Club a San Mamés. Dos partits on el Barça va realitzar una gran actuació, però per petits detalls, va acabar perdent per la mínima.

82 llançaments en sis partits

La gran eficàcia ofensiva dels últims partits també és gràcies a la millora en la creació d'oportunitats. I és que en els darrers sis partits, els blaugrana han realitzat 82 llançaments, dels quals 19 han acabat al fons de la xarxa. A més, d'aquests 82 llançaments, 32 han anat entre pals, i un 60% d'aquests han acabat en gol. Una gran eficàcia i millora ofensiva que permet al Barça seguir millorant.

SSCNapoli-FCBarcelona2-4Play-OffTornada20212022_pic_2022-02-24napoles-barcelona29