Una desena de victòries a Alemanya conviden a l’optimisme

Una desena de victòries a Alemanya conviden a l’optimisme

Tot i no haver guanyat mai a l’estadi del Bayern Munic hi ha força precedents de bon record que fan creure en la classificació per als vuitens

Després de l’empat a casa contra el Benfica (0-0), el Barça viatjarà a Munic en l’última jornada de la fase de grups de la Champions League amb un objectiu clar: aconseguir els tres punts i estar per 18è any consecutiu als vuitens de final de la màxima competició europea. La història no és favorable: el Barça mai ha guanyat al camp del Bayern Munic.

Com li ha anat al Barça a Alemanya? 

Tot i no haver guanyat mai a Munic, el Barça sí sap el que és aconseguir grans victòries a Alemanya en competicions europees. De fet, l’equip blaugrana acumula un total de 10 victòries en territori germànic (Colònia, Leipzig, Magdeburg, Uerdingen, Bayer Leverkusen (2), Werder Bremern, Stuttgart, Schalke 04 i Borussia Mönchengladbach). 

La victòria més recent a Alemanya data de la temporada 2016/17, quan l’equip dirigit per Luis Enrique va derrotar el Borussia Mönchengladbach per 1-2 gràcies als gols de Gerard Piqué i Arda Turan. 

Un altre dels grans partits del Barça en territori alemany va arribar a la temporada 2011/12, sota les ordres de Pep Guardiola. El Barça, que viatjava a Leverkusen per disputar l’anada dels vuitens de final, va aconseguir una contundent victòria 1-3 que deixava l’eliminatòria encarrilada.

Bons records a Munic tot i no haver-hi guanyat

Tot i no haver sumat cap victòria al camp del Bayern de Munic, el FC Barcelona acumula diversos records màgics a l’estadi bavarès. 

El 8 d’abril del 2009, el Camp Nou va viure una nit rodona contemplant una nova exhibició culer a Europa. En només 45 minuts, el Barça de Pep va aconseguir sentenciar els quarts de final anotant quatre gols quasi consecutius. D’aquesta manera, els blaugranes viatjaven a l’Allianz Arena amb avantatge. Al partit de tornada, res va poder parar tampoc als de Guardiola. El gol inicial de Frank Ribery va ser neutralitzat per un gol de Keita i el Barça aconseguia classificar-se de nou per unes semifinals de Champions League. 

L’altre gran moment culer a Munic en la darrera dècada va arribar a la temporada 2014/15. Catalans i bavaresos es tornaven a trobar a la màxima categoria europea, aquest cop a semifinals. Després de guanyar per 3-0 el duel d’anada, al Barça li va servir la derrota per 3-2 en el duel de tornada per accedir a la final de Berlín. 

El segon triplet, amb sabor alemany

La final de Berlín, precisament, és l’últim record alemany que serveix de referència al barcelonisme. Els de Luis Enrique van tombar el Juventus per 1-3 a la final de Champions en el que va ser, també, el darrer partit de Xavi com a futbolista del primer equip. 

Altres grans estadis conquerits

Comptabilitzant els camps de les cinc grans lligues europees, al Barça solament li falta sortir victoriós de l'Allianz Arena, de l'Estadi San Paolo i del Groupama Stadiuma Europa en el segle XXI. D'aquesta manera, els culers han guanyat en camps com l'Etihad Stadium, Old Trafford, Stamford Bridge, Anfield, Santiago Bernabéu, Giuseppe Meazza o Parc des Princes

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut