Barça - Benfica: Tot per decidir en l’última jornada (0-0)

Barça - Benfica: Tot per decidir en l’última jornada (0-0)

Els blaugrana ho han intentat per activa i per passiva, però no han estat efectius i la classificació es decidirà el 8 de desembre

El FC Barcelona no ha pogut guanyar al Camp Nou contra el Benfica. Ho ha intentat, ha sortit a totes, ha tingut ocasions, però no ha pogut trencar el 0-0 inicial. En un partit amb domini aclaparador per part dels de Xavi, que han tingut el suport d’un públic entregat malgrat la pluja. Un punt que deixa el Barça i el Benfica en la mateixa situació que abans d’aquest enfrontament de la jornada 5, amb els blaugrana dos punts per sobre dels portuguesos. Però amb el gol average a favor dels de Lisboa. Per tant, el Barça sí o sí haurà de guanyar a Munic, contra el Bayern, en la darrera jornada, per no haver de mirar el resultat del Benfica, que juga a casa contra el Dinamo de Kíev. 

 

Domini aclaparador

El color del joc ha estat blaugrana. Els de Xavi han tingut ocasions suficients per avançar-se en el primer temps, però la mala sort i la manca d’encert ha evitat que es trenqués el 0-0. El Barça, combinatiu, ofensiu i valent, ja des de l’inici ha posat la por al cos de la porteria d’Odisseas Vlachodimos.

El primer en intentar-ho ha estat Demir, amb un xut que ha sortit fora per poc després d’una bona jugada col·lectiva (min 7). Més tard, l’austríac encara ha tingut més a tocar el gol, amb un xutàs increïble amb rosca que s’ha estavellat contra la creueta i ha fet aixecar-se els gairebé 50.000 valents i valentes que han fet front a la pluja amb càntics de suport. 

Però Demir no ha estat l’únic que hauria pogut trencar l’empat, perquè han estat a prop del gol Araujo (min 12), amb un nou xut que ha marxat fora; Gavi, amb una rematada de primeres des de l’àrea que ha sortit per sobre del travesser (min 26); i Jordi Alba, que ha fet lluir-se Vlachodimos en un u contra u (min 28).

Davant d’aquest bon joc blaugrana, el Benfica s’ha defensat, però no s’ha arronsat, ja que ha intentat aprofitar alguna errada o alguna jugada d’estratègia per avançar-se. L’ha tingut, i l’oportunitat més clara ha arribat en una rematada de Yaremchuk que ha estat salvada fantàsticament bé per la cama de Ter Stegen (min 33). Minuts després, en un córner, Otamendi ha aconseguit enviar la pilota al fons de la xarxa, però la pilota havia sortit prèviament per la línia de fons. 

El retorn de Dembélé activa el duel

Guió que s’ha mantingut a la represa, amb un Barça que ha sortit a totes sabedor que necessitava la victòria per assegurar-se la classificació. En una jugada de toc, combinació i profunditat, Memphis ha tingut una gran oportunitat, però la defensa portuguesa ha aparegut en l’últim moment per molestar-lo i dificultar-li el retall (min 57). 

L’entrada al terreny de joc de Dembélé ha activat el Barça. Ràpidament ha tingut la seva primera aparició destacada, amb una bona jugada per la banda i una centrada exquisida que ha trobat el cap de De Jong, però una mà de Vlachodimos ha salvat un gol que ja es cantava (min 67).

Arribada rere arribada, el Barça ho ha intentat, especialment per la banda dreta de l’atac, la de l’extrem francès. En una d’aquestes, la pilota ha acabat en un córner, que Araujo ha pogut enviar al fons de la xarxa, però l’àrbitre ha anul·lat el gol que hauria significat el de la victòria per un fora de joc molt just (min 83). 

Finalment, però, el 0-0 no s’ha trencat i, per tant, tot es decidirà el proper 8 de desembre. Munic i el Bayern, ja classificat com a primer de grup, esperen el Barça.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut