Xavi Hernández, un altre debut triomfal al Camp Nou

Xavi Hernández, un altre debut triomfal al Camp Nou

Xavi Hernández acaba el seu primer partit com a tècnic blaugrana amb victòria i continua amb els bons resultats dels entrenadors culers en el seu debut

Amb la victòria aconseguida contra l’Espanyol al Camp Nou (1-0), Xavi Hernández segueix engrandint el rècord de victòries d’entrenadors blaugranes en el seu debut com a tècnics culers. Dels darrers 10 entrenadors que van debutar amb el Barça, només Ernesto Valverde va començar amb derrota. Pel que fa als empats, tan sols Radomir Antic en la temporada 2002/03 i l’anterior tècnic interí, Sergi Barjuan, van estrenar-se a la banqueta culer sumant un punt. Tots els altres set entrenadors, des de Ronald Koeman fins a Frank Rijkaard, van començar la seva etapa com a blaugranes guanyant. Xavi Hernández també.

L’entrenador que ha aconseguit un millor resultat en el seu partit de debut va ser el ‘Tata’ Martino. El tècnic argentí es va estrenar amb un espectacular 7-0 contra la UD Llevant al Camp Nou. En aquella ocasió, compartien terreny de joc Xavi Hernández i Dani Alves, que ara es retroben en aquesta nova etapa culer, i que van anotar un gol en aquella golejada de la temporada 2013/14.

El Camp Nou, sinònim de victòria 

Si el balanç dels tècnics culers és positiu en els seus debuts, quan ho fan al Camp Nou és encara superior. De cada vegada que un entrenador blaugrana ha debutat al Camp Nou, ha aconseguit la victòria en 35 ocasions, amb un balanç total de 35 victòries, cinc empats i una derrota. L'única derrota com a local d'un entrenador culer en el seu debut va ser la desfeta patida en el partit d'anada de la supercopa espanyola en la temporada 2017/18 sota les ordres del 'Txingurri' Valverde.


Els resultats dels debutants com a visitants són gairebé oposats. Tan sols set entrenadors han aconseguit començar amb bon peu lluny del Camp Nou. L'últim d'ells que es va estrenar sumant els tres punts com a visitant va ser Frank Rijkaard. L'equip dirigit pel tècnic neerlandès va conquistar 'La Catedral' derrotant per 1-0 a l'Athlètic Club.

Seguint el camí de Johan

El darrer tècnic culer que va debutar en un derbi contra el RCD Espanyol va ser Johan Cruyff en la temporada 1988/89. En aquella ocasió, l’equip també va aconseguir que els tres punts es quedessin al Camp Nou després de derrotar a l’Espanyol (2-0) gràcies als gols de Txiki Begiristain i de Roberto Martínez.

En aquella mateixa temporada, els resultats ja van arribar pel Barça de Cruyff. El 10 de maig de 1989 va arribar el primer títol pel tècnic neerlandès. El FC Barcelona va superar a la Sampdoria i va tornar de Berna amb una Recopa més pel club. A partir d’aquell moment es va iniciar una de les etapes més exitoses de l’història del Barça, aconseguint quatre lligues consecutives (fita que encara no s’ha igualat al club), la primera Copa d’Europa de 1992, una Copa del Rei, una Supercopa d’Europa, tres Supercopes d’Espanya i la Recopa anomenada anteriorment.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut