Joan Laporta: “El Barça només depèn del Barça”

Joan Laporta: “El Barça només depèn del Barça”

El president Joan Laporta assegura en el seu informe davant l’Assemblea de compromissaris que el Club sempre serà els socis i sòcies i demana confiança i unitat al barcelonisme per redreçar la difícil situació actual

Joan Laporta ha qualificat l‘Assemblea General Ordinària celebrada aquest 17 d’octubre del 2021 com “una de les més importants de la història del Club” per la transcendència dels punts a tractar en l’ordre del dia pel futur del Barça, entre els quals, hi ha els comptes econòmics de la temporada 2020/21 i el pressupost de la 2021/22, el finançament de l’Espai Barça, l’autorització per la transmissió minoritària de Barça Studios o la proposta de reforma d’alguns punts dels Estatuts. El president, en l’informe presentat davant els compromissaris, ha fet una detallada exposició de la situació actual i s’ha compromès a que el Club sempre serà propietat dels seus socis i sòcies, i en la cloenda final, ha demanat confiança i unitat al barcelonisme per redreçar la delicada situació actual.


Laporta ha començat per explicar als socis i sòcies que “avui tenim la responsabilitat, vostès, propietaris del FC Barcelona, i nosaltres, membres de la Junta Directiva, de decidir com volem que sigui el Barça. Avui aprofundirem sobre qüestions de futur, prendrem decisions que afectaran a les properes generacions de barcelonistes”, ha dit el president, que ha ressaltat l privilegi de poder decidir, gràcies al model de propietat del Club, que ha assegurat que no canviarà sota el seu mandat: “Avui, més que mai, el Barça està a les vostres mans. Ni de cap estat, ni de fons d’inversió. El Barça és i serà sempre, almenys mentre continuem dirigint el Club, dels socis i sòcies del FC Barcelona. El Barça només pertany al Barça, cap poder financer, polític o mediàtic podrà creuar una línia vermella que ens hem marcat. Defensarem la bandera del nostre Club amb més força i determinació que mai”.

_GPF8275-min

“Els pitjors comptes de la història”

A continuació, Laporta s’ha centrat en la situació financera que pateix el Club, conseqüència “de les greus deficiències en la gestió dels anteriors gestors” i ha assegurat que els comptes que es presenten “són els pitjors comptes de la història del Barça”, amb dades com els 481 milions d’euros de pèrdues, un EBITDA negatiu de 60 milions a causa de la caiguda d’ingressos d’un 24% per sota dels pressupostats, entre d’altres, dades econòmiques que va detallar recentment el director general Ferran Reverter “en una classe magistral”, i ha ressaltat que “quan tinguem enllestides les auditories Forensic” serà quan l’equip jurídic proposarà les possibles conseqüències.

El president blaugrana, però, ha insistit en que “hem de mirar cap endavant” i centrar-se en reflotar el Club. “Portem sis mesos treballant incansablement per treure l’Entitat del pou institucional en el qual hem caigut. Aquesta situació no l’arreglarem d’avui per demà”, ha dit Laporta que s’ha referit a algunes de les decisions i accions que s’han pres  per redreçar la situació, com l’operació de refinançament que s’ha negociat i signat amb Goldman Sachs a un tipus d’interès del 1,98% a deu anys, o la renegociació d’alguns dels contractes de la plantilla per reduir la massa salarial, “passant dels 568 milions als 412 milions”, o les inversions per reactivar el patrimoni i solucionar deficiències i patologies en el Camp Nou.

“Hem d’arremangar-nos per reflotar la situació per tornar a portar el barça al lloc que es mereix, però no podem fer-ho sols”, ha assegurat Laporta, que ha insistit en la transcendència de les decisions que ha de prendre l’Assemblea, perquè “el que aprovem avui tindrà repercussió en el que ha de ser el Barça d’aquest segle”.

_GPF8008-min

Pla estratègic amb tres eixos

El president barcelonista s’ha referit al Pla Estratègic 2021-26 que ha de ser la eina “per fer un pas endavant i salvar el Club”, que està basat en tres pilars, “el lideratge, la sostenibilitat i el vessant social, i que ens permetrà aconseguir que el Barça torni a ser estimat, admirat i respectat arreu del món, i amb el que estic convençut que podrem assumir el repte de recuperar el pes que pertoca al FC Barcelona com a ‘més que un club’ i com a institució poliesportiva de referència a món”. 

El primer dels pilars contempla un model centrat en el soci i aficionat, un model esportiu basat en la Masia i el Centre d’Excel·lència Esportiva i l’Espai Barça, que és cabdal per poder competir amb els rivals esportius. En el segon pilar, l’objectiu és aconseguir la sostenibilitat econòmica i l’equilibri financer, pel que Laporta ha  insistit en què “hem d’apretar per incrementar els ingressos”, i la sostenibilitat mediambiental. En el tercer pilar, marcadament social, Laporta s’ha referit al nou model de relació entre el Club i les Penyes “que ha de ser més directe, eficient, transparent i funcional”, i també a la Fundació Barça i l’estratègia pròpia “per contribuir a fer una societat més justa i lliure”, ambla creació també d’un nou departament d’Inclusió i Diversitat.

L’Espai Barça, un dels punts més importants de l’Assemblea, ha estat motiu de reflexió per part del president, que ha insistit que el projecte és vital pel futur del Club i la ciutat, comparant la seva transcendència “amb la que va tenir els Jocs Olímpics del 92”. “Decidirem com volem que sigui el Barça del proper segle. Fa temps que s’hagués hagut de fer. Farem un exercici de responsabilitat, i us demanem que ens feu confiança, però és absolutament necessari per créixer i competir amb els nostres rivals. Un dels nostres rivals més directes recollirà els fruits de les obres a finals de temporada”.

Article 67 dels Estatuts revisable cada any

L’altre punt transcendent de l’Assemblea, el de la reforma d’alguns articles dels Estatuts, ha estat motiu d’anàlisi per part del president, que ha constatat la necessitat “d’adequar el Club a un nou model de governança en consonància amb el segle que vivim”, en aspectes com la globalització del món actual que afecta a la reforma per poder inscriure’s com soci de manera telemàtica amb firma digital, la reforma que regularitza la relació de les penyes amb el Club, la creació de la Comissió d’Ètica i Transparència o la durada del mandat a cinc anys. Respecte al punt que fa referència a deixar provisionalment en suspens i sense efectes l’article 67, Laporta ha anunciat que la Junta Directiva “el revisarà cada any” i el portarà a l’Assemblea en funció de la situació per tal de donar millor compliment a la seva finalitat de preservació de l’equilibri patrimonial, per això, ha demanat als compromissaris “que ens doneu un temps per revertir la situació, per aturar-lo i l’any que ve tornar-lo a plantejar”.

Per acabar, Laporta ha assegurat que “som una gran família y només des de la unitat podrem aconseguir redreçar la situació actual” i per això ha demanat confiança per “aquest grup de persones que han arriscat el seu patrimoni per refer una entitat que estimem. Només ens mou l’estima pel Barça. Treballem, treballem i treballem per prendre decisions, perquè estem aquí per salvar el Barça”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut