Laporta: “L’Espai Barça pot tenir un impacte per a la ciutat com van tenir els Jocs Olímpics”

Laporta: “L’Espai Barça pot tenir un impacte per a la ciutat com van tenir els Jocs Olímpics”

El president del FC Barcelona creu que és “fonamental per a la viabilitat del Club” tenir com abans millor un nou Camp Nou, un nou Palau i un Campus Barça

Joan Laporta ha posat de manifest la importància de tirar endavant el projecte de l’Espai Barça als micròfons de RAC1. El president del FC Barcelona ha explicat que és “fonamental per a la viabilitat del Club” tenir com abans millor un nou Camp Nou, un nou Palau Blaugrana i un Campus Barça. “Quan es faci la presentació del projecte crec que els socis estaran orgullosos. L’Espai Barça pot tenir un impacte per a la ciutat com van tenir en el seu dia els Jocs Olímpics de Barcelona. Ens convertirem en una referència mundial d’oci, amb un estadi futurista, modern i sostenible”, ha declarat a ‘El món a RAC1’, on també ha repassat l’actualitat esportiva.

En aquest sentit, Laporta ha explicat que l’Espai Barça “s’ha d’entendre com un nou generador d’ingressos” i ha recordat que “els nostres principals competidors ja han fet aquesta feina mentre que nosaltres no vam fer els deures”.

L’aprovació de l’Assemblea, el primer pas

Abans, però, els socis han d’aprovar en la propera Assemblea de Compromissaris el pla de finançament d’aquest Espai Barça. Segons ha explicat Laporta, el Club vol demanar un crèdit de 1.500 milions d’euros, que es retornarà a mesura que es generin nous ingressos fruit del desenvolupament de l’Espai Barça: “La manera de finançar aquest projecte és que un cop estigui construït i comenci a generar ingressos, hi haurà un mínim d’ingressos que el Club cobrarà i quan se sobrepassin aquests mínims es retornaran els diners. Si el projecte funciona, aniran cobrant abans”. Goldman Sachs ja coneix el projecte de l’Espai Barça i és una de les entitats que podria aprotar aquests 1.500 milions, però Laporta ha apuntat que també hi ha converses amb altres inversors.

S'ha d'entendre l'Espai Barça com un nou generador d'ingressos

Joan Laporta

Sigui quina sigui l’entitat que aporti el finançament, ha deixat clar que “el Barça manarà” i serà el Club qui prengui les decisions. Primer, però, caldrà que els socis compromissaris aprovin aquest pla de finançament en el quart punt de l’ordre del dia de l’Assemblea del 17 d ‘octubre.

Un any jugant a l’Estadi Johan Cruyff?

Pendent d’aquesta aprovació, Joan Laporta veu factible arrencar amb les obres l’estiu del 2022. “Diuen que les obres durarien tres anys, però potser acaben sent quatre”, ha reconegut. En tot aquest temps, és probable que el primer equip hagi de jugar lluny del Camp Nou tots els seus partits durant una temporada, mentre que durant la resta de l’obra es podrien compaginar les obres a l’Estadi amb els partits a casa. Però on es jugaria aquell any lluny del Camp Nou?

Joan Laporta ha explicat que li faria il·lusió que el FC Barcelona jugués els seus compromisos com a local a l’Estadi Johan Cruyff. “S’està contemplant que l’Estadi Johan Cruyff es pugui ampliar fins tenir una capacitat d’entre 40.000 i 50.000 espectadors. Ens diuen que és factible i que la part més complicada seria la que afecta a la mobilitat i a l’aparcament, però que tota l’obra arquitectònica la veuen factible”, ha explicat. En aquest cas, amb un aforament clarament més reduït que al Camp Nou, els socis haurien d’entrar en una rotació, ja que no tots podrien assistir sempre a tots els partits. Laporta tampoc ha volgut descartar l’opció de jugar aquella temporada a l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Un estadi amb una capacitat per a 110.000 espectadors

Sobre l’obra en sí, Laporta ha desvetllat que hi haurà canvis respecte l’Espai Barça presentat anys enrere. “El projecte que hi havia ha quedat obsolet i hem canviat una mica de lloc els volums. S’ha fet més esponjós. A mi se’m va posar la ‘gallina de piel’ quan me’l van presentar”, ha reconegut. Ha donat més detalls: “La tercera graderia sembla que s’haurà de fer de nou, i potser també la primera. Hi cabran 110.000 espectadors i hi haurà més llotges i espais VIP i per hospitality”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut