El Bayern de Munic, el Benfica i el Dinamo de Kíev, els rivals del FC Barcelona a la fase de grups de la Champions 21/22

Així ho ha decidit el sorteig que s’ha dut a terme aquesta tarda a Istanbul

Ja es coneixen els rivals que tindrà el FC Barcelona en la fase de grups de la Lliga de Campions de la temporada 2021/22. I el sorteig, que s’ha dut a terme aquesta tarda a Istanbul, ha decidit que siguin el Bayern de Munic (bombo 1), el Benfica (bombo 3) i el Dinamo de Kíev (bombo 4). Tots quatre formaran part del grup E.

Cal recordar que el Barça formava part del bombo 2, ja que l’1 estava reservat per als campions de les principals lligues i els guanyadors de l’Europa League i la Champions. A més, en aquesta fase, el conjunt blaugrana encara no es podia trobar amb cap rival de la seva federació.

Des que existeix la fase de grups d'aquesta competició continental, el curs 1992/93, el Barça és l'equip, juntament amb el Reial Madrid, que acumula més participacions. En aquesta Champions League 2021/22 el conjunt barcelonista signarà la seva 26a presència en aquesta ronda. Només se n'ha perdut quatre.

El calendari de la Champions

Les dates exactes dels partits ja estan confirmades. El debut de l'equip blaugrana tindrà lloc al Camp Nou el proper 14 de setembre davant del Bayern de Munic, mentre que tancarà la fase de grups el dimecres 8 de desembre a l'Allianz Arena davant el conjunt alemany.

Bayern: Segona vegada a la fase de grups

Aquesta serà la segona temporada que el Barça i el Bayern s’enfronten a la fase de grups de la Lliga de Campions. La primera va ser al curs 1998/99, on els culers van perdre a l’estadi olímpic del Bayern per 1-0 en la jornada 3. Tot i així, Hesp va ser clau en aquest matx, ja que va evitar que els de Van Gaal acabessin golejats. Quant al següent partit al Camp Nou, els culers van caure de nou, aquest cop per 1-2, tot i avançar-se amb un gol de Giovanni.

En total, Barça i Bayern s’han vist les cares un total d’11 vegades en partit oficial, amb dues victòries culers, set triomfs dels alemanys i dos empats.

Benfica: Retrobament nou anys després

Pel que fa al conjunt portuguès, Barça i Benfica es van veure les cares per darrera vegada també a la fase de grups del curs 2012/13, on els blaugrana van vèncer 0-2 a Lisboa i van empatar a zero al Camp Nou Nou.

En total, set enfrontaments contra el Benfica: tres victòries, tres empats i una derrota en partits oficials.

Dinamo de Kiev: Segon any consecutiu

El FC Barcelona ha disputat fins a set eliminatòries europees davant l'elenc ucraïnès. L'última va ser a la fase de grups de la passada Champions, amb dues victòries blaugranes.

Els altres precedents es van veure en els quarts de final de la Recopa 1990/91, en les semifinals de la Copa d'Europa 1991/92, el pas previ a un Barça campió de l'orelluda gràcies al gol de falta de Koeman, i en la Lliga de Campions 1993/94 i 1997/98. En total, 12 partits: vuit victòries, tres derrotes i un empat.