Eric Garcia, un debut per emmarcar

Eric Garcia, un debut per emmarcar

El central va firmar la seva primera participació contra la Reial Societat i es va convertir en el sisè futbolista de la Barça Escola a jugar amb el primer equip

Debut amb molts focus per a Eric Garcia. El central del FC Barcelona, una de les incorporacions per aquest curs, va viure una estrena que recordarà sempre. 

En el triomf contra la Reial Societat (4-2), lluint el nom d'Eric i el 24 a l'esquena en la primera equipació 2021/22, el jove futbolista es va apuntar la seva primera aparició amb el primer equip blaugrana. Després de quasi tota una vida de barcelonista, el somni de tot nen petit es feia realitat per a aquest home de 20 anys. Un culer de bressol. 

 

Segur en defensa

Eric Garcia va trepitjar fort en la seva primera convocatòria i titularitat amb el primer equip culer. Contra l'elenc txuri-urdin, va ser un mur infranquejable en defensa. Concentrat en tot moment, va aparèixer majestuosament per negar dues dianes a la Reial Societat. També va ajudar en la construcció de la possessió i a robar pilotes en posicions altes; va ser el segon futbolista culer amb més recuperacions, un total de cinc.

Una primera actuació digna d'elogi. I enaltida després d'un estiu on ha participat en l'Eurocopa i en els Jocs Olímpics -i que no li van permetre participar en la pretemporada blaugrana-. Unes competicions on ha tingut protagonisme i ha estat molt a prop de l'èxit. Amb el combinat de Luis Enrique, que va alternar en la posició de titular, es va quedar a les portes de la final. A Tòquio, peça cabdal en els esquemes de Luis de la Fuente, es va penjar la medalla de plata

2021-08-12 MEDALLAS OLIMPICOS 15-min

Sens dubte, que el central català ha emergit amb força en la seva nova etapa a Barcelona. Lloc on espera ser una figura important en l'equip i seguir engrandint els seus passos com a jugador del Barça. 

De la Barça Escola al primer equip

L'any 2008, el de Martorell va iniciar la seva trajectòria a la Barça Escola, on va disputar una temporada. Una escola blaugrana que ha agafat més ressò gràcies a Eric Garcia. Perquè, per una banda, s'ha erigit en el sisè futbolista de la Barça Escola en estrenar-se amb el primer equip culer. Anteriorment, ho havien fet Martí Riverola, Sergi Samper, Alex Carbonell, Jana Fernández i Carla Armengol. I, per d'altra banda, va ser el primer olímpic de la Barça Academy, juntament amb Takehiro Tomiyasu. 

Avancem en els passos barcelonistes d'Eric. El 2009, es va endinsar a la Masia. En el centre de formació blaugrana i fàbrica de somnis blaugranes, va passar per pràcticament totes les categories del futbol base, sent capità a totes elles i un líder sobre el terreny de joc.

Però, el 2017 va deixar el FC Barcelona per marxar al Manchester City i ara, quatre anys després, el central ha tornat a casa, i ho ha fet amb focus.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut