Pedri i Sergio, els migcampistes incombustibles

Pedri i Sergio, els migcampistes incombustibles

Pedri i Sergio Busquets figuren entre els jugadors que més minuts acumulen al llarg de la temporada, sumant les seves participacions amb el FC Barcelona i amb la selecció espanyola.

Els blaugranes Pedri i Sergio Busquets, a més d'Eric Garcia i Jordi Alba van aconseguir ahir el seu bitllet per a les semifinals de l'Eurocopa. Fixos en l'onze titular de la selecció espanyola, tant Pedri com Sergio han disputat un gran nombre de trobades al llarg de la temporada.

El fenomen Pedri

El cas de Pedri brilla per si sol. Als seus 18 anys, en la seva primera temporada al FC Barcelona va ser el jugador que va disputar més partits de la plantilla, arribant a participar en 52 duels i sent el 12è jugador de les grans lligues europees amb més partits disputats.

Després de la seva gran campanya, la trucada de Luis Enrique va arribar per deixar enrere les categories inferiors i anar a l'Eurocopa representant a la selecció espanyola absoluta. En el seu any de debut amb el combinat nacional, Pedri ja s'ha assentat en la titularitat i ha partit d'inici en els cinc partits d'una Eurocopa que no ha acabat encara. Les dues pròrrogues que suma Espanya situen a Pedri com un dels jugadors de camp que més minuts ha disputat, amb 509 '. El canari ha completat tots els partits, perdent-se només un minut dels quarts de final (va ser substituït en el 119 '). En el torneig, només tres jugadors de camp han completat tots els minuts sobre el verd, sent el jove blaugrana el quart de la classificació.

Fins al moment, Pedri acumula 64 partits a les seves cames: 52 amb el FC Barcelona, ​​8 amb la selecció espanyola absoluta i 4 més amb la sub-21. Per si fos poc, l'incombustible Pedri no marxarà de vacances quan l'Eurocopa acabi, sinó que farà les maletes i volarà fins a Tòquio, on tractarà d'ajudar a Espanya a la recerca d'una medalla olímpica.

Sergio Busquets, incansable

El cas de Busquets també mereix menció a part. Després de participar en 50 partits amb el Club al llarg de la temporada i rendir a un nivell excepcional, no va estar disponible en els primers compromisos de l'Eurocopa després de donar positiu en un test del Covid-19. No va poder participar en els dos primers partits de la fase de grups, però des que va tornar també ha estat un fix en l'onze de Luis Enrique, encadenant 3 titularitats consecutives.

Als seus 32 anys, Sergio suma als 50 partits amb el FC Barcelona una altres 8 amb la selecció espanyola, de la qual és capità. En total, acumula 4.185 minuts, a l'espera que Espanya disputi les semifinals i una hipotètica final.

Peces clau

Tots dos són dues peces vitals tant al Club com a la selecció. Imprescindibles en la construcció de el joc, també són grans recuperadors: sense anar més lluny en aquesta Eurocopa tant Pedri (21 recuperacions) com Sergio (19, amb dos partits menys) figuren entre els jugadors que més pilotes s'han recuperat.

També Jordi Alba està vivint una temporada llarga i intensa. Amb un total de 56 partits jugats entre club i selecció, el lateral blaugrana va ser decisiu en la victòria de la selecció espanyola en els quarts de final davant Suïssa. En el cas d'Èric Garcia, el nou fitxatge culer també ha estat convocat tant a l'Eurocopa com als Jocs Olímpics, de la mateixa manera que Pedri. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut