Els números estratosfèrics d'un curs únic

Els números estratosfèrics d'un curs únic

Les blaugranes han dominat les estadístiques ofensives i defensives per alçar el primer triplet de la història

Un triplet acompanyat d'uns números excel·lents. El Barça Femení ha imposat la seva llei en Copa, Lliga i Champions i així ho reflecteixen les estadístiques ofensives i defensives. 

La victòria, la tònica de la temporada 

El camí de les culers en la campanya 2020/21 ha estat quasi perfecte. Les blaugranes han aixecat un triplet on solament han perdut dos partits dels 47 que han disputat; es tracta de la derrota en la tornada dels quarts de final davant el Manchester City (2-1) i en Lliga davant l'Atlètic de Madrid (4-3). Dos empats, un en la semifinal de la Supercopa que va acabar en derrota en la tanda de penals i l'altre davant el PSG, i 43 triomfs completen el balanç de les de Lluís Cortés en totes les competicions. 

photo1624794542

Destacar que el comptador de Lliga Iberdrola s'ha aturat en 99 punts. Els 33 triomfs en 34 jornades han sumat aquesta puntuació digna d'emmarcar. 

photo1624794892

Gols i més gols

Unes victòries que s'han construït gràcies al joc associatiu i col·lectiu de les culers desembocat en gols i més gols. Amb Jennifer Hermoso liderant el Pitxitxi de la Lliga Iberdrola i de la Champions League, el FC Barcelona ha assolit una xifra de 208 dianes a favor (28 a Europa, 167 en Lliga, 12 en la Copa de la Reina i una en la Supercopa). Ara bé, el discurs autoritari barcelonista al fons de la xarxa també ha comptat amb la coralitat. Tant en Lliga, com en Copa i Champions. 

photo1624794582-2

No només perquè Alexia i Oshoala, ambdues amb 18 dianes en el torneig lliguer, han tancat el podi de millors artilleres de la competició regular. També perquè altres 15 barcelonistes, Martens, Mariona, Bruna, Torrejón, Aitana, Hansen, Patri, Crnogorcevic, Vicky Losada, Mapi León, Melanie, Hamraoui, Leila, Laia codina i Berta Bou, han signat almenys una diana. 

A més a més, les estadístiques de rècord no s'acaben amb els noms propis. El Barça s'ha embutxacat 167 dianes en la Lliga Iberdrola que suposen la marca més destacada de les memòries barcelonistes. Millora així la xifra assolida la temporada 1997/98, sota la denominació de Club Femení Barcelona, embrió de l’equip actual: 137 dianes en 25 partits. Ja com a secció integrada al Club, la millor dada eren els 119 gols en les 34 jornades del curs 2011/12, el de la primera Lliga. 

Unes xifres ofensives que no han d'eclipsar les defensives. Perquè les culers han estat les menys golejades en Lliga, on només han rebut 15 gols. En el torneig continental n'han encaixat un total de sis i en la Copa de la Reina, tres i en la Supercopa, un. I és que la porteria blaugrana ha estat ben escudada per Sandra Paños i Cata Coll i la rereguarda blaugrana. 

photo1624794655

Sens dubte, el FC Barcelona Femení ha estat un equip de llegenda en aquest 2020/21 històric. Les campiones del triplet són sempiternes i deixen escrita per la memòria una temporada memorable. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut