El Barça presenta la nova equipació amb un acte al Camp Nou

El Barça presenta la nova equipació amb un acte al Camp Nou

L’esdeveniment ha comptat amb la participació del president Joan Laporta, dels jugadors del primer equip Riqui Puig i Ansu Fati, i de les jugadores del Barça Femení Marta Torrejón i Caroline Graham Hansen

El FC Barcelona ha presentat avui la seva nova equipació per a la temporada 2021/22 en un acte celebrat al Camp Nou, que ha comptat amb la participació del president Joan Laporta, dels jugadors Marta Torrejón, Caroline Graham Hansen, Riqui Puig i Ansu Fati, i amb la representació de diferents col·lectius sobre els quals es construeix el lema ‘Més que un Club’. Un acte en què s’ha volgut posar en valor tant la identitat culer com la vinculació del Barça amb Barcelona i Catalunya. Tots ells, elements presents també en el disseny de la samarreta, que s’inspira en l’escut del Club, símbol de l’Entitat i els seus valors.

La presentació ha tingut lloc a la gespa de l’Estadi i s’ha emmarcat dins la campanya ‘MÉS QUE’, impulsada pel Club per a la propera temporada i que recull els pilars que fan del Barça una entitat única arreu del món. A través de diferents peces audiovisuals projectades en unes pantalles  situades al terreny de joc s’han remarcat aquests fonaments: un estil de joc propi, una vocació multiesportiva, l’aposta per l’esport femení, un model de propietat únic, la Masia, el compromís social canalitzat a través de la Fundació Barça, l’aposta per la innovació amb el Barça Innovation Hub, els valors i l’orgull per les pròpies arrels. 

En les peces per explicar individualment els pilars s’ha comptat, entre d’altres, amb culers reconeguts com Pau Gasol, Alèxia Putellas i Ferran Adrià, així com amb Hmad Menzou, un noi de 16 anys, beneficiari d’un dels programes de la Fundació Barça i que va arribar del Marroc a Catalunya sense els seus pares. Per representar el pilar de l’estil de joc, els nens i nenes de la Barça Escola han realitzat un rondo en directe sobre la mateixa gespa. En l’acte també han participat els rapers Lil Russia i Idmaele, per oferir la visió del que representa la samarreta pels aficionats més joves.

Conduït pel periodista Albert Om, l’esdeveniment ha viscut el seu moment culminant quan una coral formada per 220 cantaires vinguts d’arreu del país: corals catalanes, grups de gospel, aficionats, socis i penyistes del Barça, entre d’altres, que han cantat la cançó composta per aquesta campanya “MÉS QUE”, representant la veu de l’afició. Tots ells, anaven coberts amb una túnica i en acabar la cançó se l’han tret per mostrar la nova samarreta, i així han desvelat oficialment el seu disseny.

L’acte s’ha tancat amb la sortida al camp de Marta Torrejón, Caroline Hansen, Riqui Puig i Ansu Fati, vestint la nova equipació, i amb la intervenció del president Joan Laporta. A continuació, repassem les seves paraules:

“Vull donar les gràcies a tots per la vostra assistència. Jugadors, directius, cantants de la coral, mitjans de comunicació... gràcies a tots”.

“Estem molt orgullosos del que representa el nostre Club, de la nostra ciutat i del nostre país. Fa 122 anys que Joan Gamper, amb 11 amics, va fundar el nostre Club. La meitat eren catalans i la meitat estrangers, i van decidir donar el nom de la ciutat al Club. Posteriorment van prendre la decisió que aquesta ciutat que l’havia acollit aparegués a l’escut, i van adoptar a l’escut la creu de Sant Jordi i la senyera. Això ha perdurat fins avui. Aquesta samarreta reflecteix tot el que fa referència al nostre escut”.

“L’orgull de ser del Barça i de ser de la ciutat de Barcelona i de Catalunya, un país de gent solidària i acollidora, que creiem en la importància que té donar valor a la nostra cultura, el fet de ser una democràcia. Això ens fa créixer com a Club i com a societat, tot i que alguns cops tot això ens ha provocat cert soroll o critica, nosaltres els culers ens volem sentir diferents. A més del model de propietat democràtica, on totes les decisions importants estan en mans de les sòcies i socis, com les eleccions que vaig tenir el plaer de guanyar recentment”.

“També tenim un estil propi que és referència al món, on ens agrada guanyar atacant, amb el control de la pilota, combinacions, el joc de posició, deixem córrer la inspiració, la pressió al perdre la pilota... som inconformistes i intentem millorar-ho, estem en constant evolució d’un estil que ens va ensenyar el Johan. Un estil que el volem pel primer equip, és innegociable, i vosaltres precisament (referint-se a Riqui i Ansu, presents a l’acte) sou dos referents perquè veniu de futbol base i és important a l’interioritzar-ho. També volem aquest estil pel Barça Femení i per tots els equips del planter”.

“Sempre pensem que ho podem fer millor, i això està bé perquè ens fa créixer com a persones, com a Club, com a societat. Pot generar crítiques o soroll, i les admeten. A mi la samarreta m’agrada molt, i volia agrair a tota la gent que ha treballat amb les persones de Nike en aquest esforç que feu cada any perquè els culers puguem posar-nos una samarreta que fa goig. Gràcies a tots els del Club que treballeu perquè cada vegada siguem millors”.

La samarreta està inspirada en l’escut i també que som més que un Club, i tot el que ens fa ser-ho. Estic desitjant que tots els seguidors del Barça es posin la samarreta quan vinguin aquí a l’estadi, al Johan o al Palau blaugrana, on aquesta nit tenim una cita important, També desitjo que els fans d’arreu del món es posin aquesta samarreta i sàpiguen el significat i el que representa”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut