Chelsea – FC Barcelona: Som campiones d’Europa! (0-4)

El conjunt de Lluís Cortés goleja el Chelsea a la final de Göteborg i s’adjudica la primera Lliga de Campions de la seva història

Diuen que les primeres vegades no s’obliden. I si són nits com la viscuda aquest diumenge a Göteborg, menys encara. El FC Barcelona s’ha proclamat campió d’Europa després de golejar el Chelsea per 0-4 en una final resolta en els primers 20 minuts de partit, quan el resultat era ja de 0-3. Leupolz en pròpia porta, Alexia (pen), Aitana i Graham Hansen han estat les golejadores d’un Barça superior de principi a fi.

Gaudim del moment, perquè el recordarem tota la vida, de la mateixa manera que mai oblidarem Wembley. Amb aquesta victòria, el FC Barcelona s’ha convertit també en el primer Club que aixeca una Lliga de Campions en categoria masculina i femenina. Històric. SOM CAMPIONES D’EUROPA!

La final ha arrencat com un somia. O millor encara. Havien transcorregut només 37 segons de partit quan el Barça ha celebrat el primer gol del partit, obra de Leupolz en pròpia porta després d’un refús d’una companya d’equip. La sort de les campiones, segurament, en una jugada que havia arrencat amb una rematada de Martens al travesser.

0-3 al minut 20

L’inici ha estat trepidant. Chelsea i Barça han gaudit de boníssimes ocasions per marcar-ne un altre abans del minut 5, però la segona diana de la final ha tornat a caure del costat blaugrana després d’un penal comès sobre Jennifer Hermoso. Alexia Putellas, des dels onze metres, no ha perdonat.

Aquest segon culer ha colpejat fortament el Chelsea, que minuts més tard encaixaria també el tercer després d’una excel·lent jugada col·lectiva entre Jenni i Martens que ha culminat Aitana des de pràcticament l’àrea petita.

S’havien jugat només 20 minuts i el Barça guanyava per 0-3. Ironies del destí: es repetia la mateixa seqüència de dos anys enrere, quan era l’Olympique de Lió qui guanyava per 3-0 al Barça després de 20 minuts en la que era la primera final de Champions de les noies culers.

Graham Hansen s’apunta a la festa

Lluny de conformar-se, el Barça ha anat a per més. Graham Hansen ha anotat el 0-4 en el minut 35 després d’una brillant jugada per banda esquerra de Lieke Martens. Seva ha estat la passada de la mort perquè la noruega rematés a gol a plaer. A la mitja part, quatre gols de diferència. Una bestialitat.

Segona part per gaudir

Quedaven 45 minuts per davant, però la final estava pràcticament vista per sentència. El conjunt de Lluís Cortés ha sabut gestionar bé l’avantatge i mai, mai ha vist perillar el resultat. De fet, el tècnic blaugrana ha pogut donar minuts a Mariona Caldentey, Vicky Losada, Asisat Oshoala (a qui li han anul·lat un gol al temps de descompte), Melanie Serrano i Ana-Maria Crnogorcevic perquè també ells poguessin gaudir d’un segon temps que ha estat per gaudir d’una victòria que passarà a la història. Enhorabona, campiones! Sou eternes!