El FC Barcelona, primer Club campió de la Champions femenina i masculina

El FC Barcelona, primer Club campió de la Champions femenina i masculina

Amb el títol europeu de les de Lluís Cortés, el Museu blaugrana tindrà en les seves vitrines un fet únic

Històric. Únic. Sense precedents. El FC Barcelona s’ha convertit en el primer Club a guanyar la Champions femenina i masculina. Un fet extraordinari després que el Barça de Lluís Cortés s’hagi proclamat campió d’Europa a Göteborg (0-4), per primera vegada en les memòries del futbol femení blaugrana.  

El Barça ha actualitzat la història. Perquè fins avui dia, només s’havia escrit el precedent de clubs que havien situat el seu equip femení i masculí en la final europea. 

I el que més finals europees acumula 

Si fem la vista enrere l’Entitat barcelonista ha tingut el Barça Femení en el partit per la lluita pel títol continental l’any 2019 i 2021, i el masculí el 1961, el 1986, el 1992, el 1994, el 2006, el 2009, el 2011 i el 2015.
 
El Chelsea, rival de les de Lluís Cortés en la final de Göteborg, l’Eintracht Frankfurt, l’Arsenal i el PSG són els altres clubs que poden presumir d’haver disputat una final europea, tant l’elenc femení com masculí. Ara bé, no tantes vegades com els culers. Les 10 presències barcelonistes deixen enrere les set de l’esquadra alemanya, les tres parisenques i les dues de blues i de gunners. 
 
Però la glòria del títol europeu tant femení com masculí només està en les vitrines del FC Barcelona. Un Club que ha sumat la seva 42a Copa d’Europa amb aquesta efemèride. De moment, només a l’abast culer. 

Del 1992 al 2021

De Ronald Koeman a Hansen. De Wembley a Göteborg. El 1992, aquell llunyà i màgic llançament des de la llarga distància del jugador holandès va fer esclatar per primera vegada el confeti del futbol blaugrana a Europa. Unes paperetes blaves i vermelles que s’han estès de nou. Ara, el 2021, i gràcies als gols de Leupolz, en pròpia porta, Alexia, Aitana, MVP del partit, i Hansen. 

Entre la primera del Barça a Anglaterra i la darrera a Suècia, la primera del Barça Femení, han transcorregut altres quatre Champions de l’elenc masculí. 2006 a París, 2009 a Roma, 2011 a Wembley i 2015 a Berlín. Un total de 6 copes d’Europa del futbol blaugrana, que el situen en una posició d’or. Perquè el Barça sempre tindrà la condició de ser el primer Club campió de la Champions femenina i masculina. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut