Elx – Barça: Torn per a la Lliga

Elx – Barça: Torn per a la Lliga

Canvi de xip després de la disputa de la Supercopa i del partit contra el Cornellà a la Copa

15 dies després de l’últim enfrontament de Lliga, contra el Granada, el FC Barcelona torna a saludar a la Lliga. I ho farà en el desplaçament al Martínez Valero, corresponent a la jornada 19 (diumenge 23, 16.15 hores)

L’Elx, necessitat de punts, rebrà els de Koeman en el seu setè enfrontament consecutiu a domicili, ja que encara no han trepitjat el Camp Nou en aquest 2021. 

Però, malgrat aquesta ratxa de partits lluny de casa, el Barça busca sumar la quarta victòria consecutiva a la Lliga per primer cop aquest curs. Tot plegat, abans del partit del proper dimecres contra el Rayo Vallecano, en els vuitens de final de la Copa del Rei. 

El rival

L’Elx, que acumula 12 jornades consecutives sense guanyar, lluita per sortir de les posicions de descens. Actualment suma 17 punts després de 3 victòries, 8 empats i 6 derrotes. Estan entrenats per l’argentí Jorge Almirón i els seus màxims anotadors, amb 4 gols cadascun, són Josan i Fidel, tot i que està lesionat i no podrà participar en el duel. Tampoc hi serà Guido Carrillo. 

Els precedents

Aquesta temporada, Barça i Elx ja s’han vist les cares. Va ser en la pretemporada, en el Trofeu Joan Gamper, en un partit que va acabar amb triomf blaugrana per 1-0 amb gol de Griezmann. 

Malgrat tot, en partit oficial, l’última vegada que els dos equips es van enfrontar va ser fa sis anys, amb un resultat final de 0-6 a favor dels culers. 

I és que l’Elx no ha guanyat cap dels seus darrers 15 partits contra el Barça a la Lliga (11 derrotes i 4 empats), des de la seva victòria per 1-0 l’any 1974. 

A més, el Barça no ha encaixat cap gol contra l’Elx en els darrers vuit compromisos de Lliga. En cas de mantenir-ho, els blaugrana aconseguiran la seva millor ratxa de porteries a zero contra un mateix rival.  

La convocatòria

Els de Ronald Koeman, però, compten amb una baixa important: la de Leo Messi. L’argentí, que està sancionat, no podrà participar en aquest duel, igual que els lesionats Piqué, Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati.

Així doncs, la llista de 21 la formen Ter Stegen, Dest, Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Umtiti, Junior, Mingueza, Konrad i Arnau Tenas.

Koeman: “Tenim la obligació de guanyar”

Malgrat aquests números, el tècnic blaugrana sap que qualsevol rival serà difícil de guanyar. I més amb un calendari tan ajustat i després de tants viatges. 

La Lliga, doncs, torna per al Barça, però l’objectiu segueix sent el mateix. Continuar sumant de tres en tres per no deixar escapar gaire les posicions capdavanteres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut