Athletic - Barça: Partidàs de Reis

Athletic - Barça: Partidàs de Reis

El Barça visita San Mamés per enfrontar-se a l’Athletic Club en el partit ajornat corresponent a la 2a jornada del campionat de Lliga

La Lliga no s’atura. Després del triomf a Osca (0-1), els culers afronten un nou compromís a domicili, aquest cop a San Mamés. Els homes de Ronald Koeman s’enfrontaran a l’Athletic Club de Bilbao en el partit ajornat corresponent a la 2a jornada del campionat de Lliga. Un autèntic partidàs entre dos equips històrics, en el dia de Reis (21.00 hores).

El rival

L’Athletic Club arriba amb la gran novetat de Marcelino García Toral, recentment aterrat a la banqueta bilbaïna en substitució de Gaizka Garitano. L’entrenador asturià s’ha enfrontat com a tècnic un total de 21 vegades al conjunt blaugrana, amb un balanç de 14 derrotes, sis empats i només una victòria. Justament, la del darrer duel: a la final de Copa del Rei del 2019. A més, aquest serà el 7è equip diferent que dirigeix Marcelino contra els blaugrana després de Recreativo de Huelva, Racing de Santander, Saragossa, Sevilla, Vila-real i València.

Entrenador: Marcelino García Toral
Màxim golejador: Williams i Muniain (3 gols)
Posició a la Lliga: 9è (21 punts)
Balanç a la Lliga: 6V-3E-8D
Exculers a l’equip: Ezkieta

Precedents

El duel serà el primer entre tots dos equips aquesta temporada, però aquest mes de gener podria haver-hi fins a tres. Culers i bascos es tornaran a veure les cares el darrer cap de setmana del gener en la 21a jornada de Lliga, i a més, si tots dos superen les seves respectives eliminatòries, podrien disputar la final de la Supercopa d'Espanya del diumenge 17.

Pel que fa al darrer curs, l'Athletic va vèncer en la visita del Barça a San Mamés per 1-0 amb gol d'Aduriz. Aquí tens els highlights d'aquell partit:

Com arriba el Barça

Els culers afronten el segon partit del 2021, el segon consecutiu fora de casa d’un total de fins a sis seguits que podrien jugar els blaugrana lluny del Camp Nou, en el cas de classificar-se per a la final de la Supercopa d’Espanya. Els de Koeman, que vénen d’aconseguir tres punts importantíssims a Osca, són cinquens amb 28 punts, i buscaran un triomf a la Catedral per intentar enganxar-se a les posicions capdavanteres.

Per a aquest matx, Koeman ha decidit convocar Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, O. Mingueza i Konrad. Es perden el partit per lesió Piqué, Coutinho, S. Roberto i Ansu Fati, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica.

mini_1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-ath_club
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut