Dos rivals amb nous tècnics

Dos rivals amb nous tècnics

Tant el proper rival a la Lliga (l’Athletic) com a la Champions (el PSG), estrenen l’any amb nous entrenadors: Marcelino Garcia Toral i Mauricio Pochettino

Els propers rivals blaugrana tant a la Lliga com a la Champions comparteixen una curiositat: tots dos han canviat d’entrenador recentment. El passat dia 2 de gener, el PSG va anunciar a Mauricio Pochettino com a nou entrenador, mentre que el dia 3, l’Athletic Club va cessar a Gaizka Garitano i va anunciar l’arribada de Marcelino Garcia Toral.

Dos entrenadors que són vells coneguts per als barcelonistes, ja que s’han vist les cares en diverses ocasions tant com a jugadors, com a tècnics. Com a futbolista, Marcelino (que debutarà amb l'Ahtletic aquest dimecres contra els culers), es va enfrontar al Barça en set ocasions, totes elles com a jugador de l’Sporting, i amb un balanç de tres triomfs culers, dos empats, i dos victòries de Marcelino.

Marcelino ve de trencar la mala ratxa

Quant a entrenador, els duels entre el tècnic asturià i el Barça han estat un clàssic en el últims anys. Marcelino s’ha enfrontat als culers des de sis banquetes diferents de la Lliga: Recreativo de Huelva (dues derrotes), Racing de Santander (un empat i una derrota), Saragossa (una derrota), Sevilla (un empat), Vila-real (un empat i set derrotes) i València (tres empats, tres derrotes i una victòria). És a dir, en total, 21 partits: 14 derrotes, sis empats i només una victòria per Marcelino. Justament, la del darrer duel: a la final de Copa del Rei del 2019.

Marcelino in a Villarreal training session / VILLARREALCF.ES

Pochettino, també un únic triomf com a tècnic

Com a jugador, l’argentí es va enfrontar al Barça en 13 ocasions com a futbolista de l’Espanyol, amb un balanç força favorable per als blaugrana: 9 triomfs culers, tres empats i una victòria per Pochettino.

Pel que fa com a tècnic, l’argentí s’ha enfrontat al Barça 11 vegades, i al igual que Marcelino, només ha pogut guanyar als barcelonistes en una ocasió. Va ser amb l’Espanyol, amb qui té un balanç contra el Barça de cinc derrotes, tres empats i una victòria. Pel que fa amb el Tottenham, un empat i una derrota.

Mauricio Pochettino speaking before Tuesday's game with FC Barcelona

En definitiva, dos rivals més que coneguts a Can Barça, que intentaran trencar la mala estadística davant el conjunt blaugrana, mentre que els culers intentaran seguir amb la bona dinàmica de resultats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut