Osca - Barça: Tres punts per començar l’any (0-1)

Un gol de De Jong en el primer temps permet als de Koeman sumar el triomf a la Lliga

Primer partit del 2021 i primera victòria. El FC Barcelona ha guanyat a El Alcoraz, contra l’Osca, i suma tres punts molt importants per començar el nou any amb bon peu. Un solitari gol de Frenkie de Jong, en el primer temps, ha estat decisiu per sumar la vuitena victòria en aquesta Lliga.

45 minuts determinants

El Barça ha estat superior a Osca. El seu domini s’ha fet palès des de l’inici. Amb el control absolut del joc ofensiu, i grans minuts de Jordi Alba, Dembélé, Messi o Pedri, els de Ronald Koeman han traduït la seva comoditat sobre el terreny de joc, especialment en el primer temps, en ocasions. Els blaugrana han posat en problemes l’Osca, voluntariós però superat, i han assetjat la porteria aragonesa.

Malgrat tot, el gol no ha arribat fins a la mitja hora de joc, quan una centrada de Messi ha estat rematada per De Jong, de primeres i des de l’interior de l’àrea, per fer el primer (0-1, min 27). Gol que seria l’únic de l’enfrontament, malgrat que Messi, abans del descans, ha estat a tocar del segon en una rematada de falta que ha aturat Álvaro Fernández (min 41).

També s’ha fregat el gol a la represa, tot i reduir-se una mica la velocitat del joc. En part perquè l’Osca ha guanyat intensitat, malgrat no acabar de posar en problemes Ter Stegen.

Però el resultat no s’ha pogut més, ni per un cantó ni per un altre, i la victòria marxa cap a Barcelona. Tres punts importants per començar un gener sense treva, amb tres competicions en joc. La primera victòria ja és al sarró.