THW Kiel - Barça: La glòria europea ens espera!

THW Kiel - Barça: La glòria europea ens espera!

(20:30 hores, Esport3 i Teledeporte) El títol de la Lliga de Campions 2019/20 es decidirà amb el Clàssic de l’handbol, i els blaugranes busquen recuperar la corona al Lanxess Arena

Cinc anys després, el Barça tornarà a jugar una final de Champions League al Lanxess Arena de Colònia. Els blaugranes s’enfrontaran al THW Kiel (20:30 hores, Esport3 i Teledeporte) amb la corona europea en joc, després d’haver superat al Paris Saint-Germain en una gran semifinal (37-32). El conjunt alemany, per la seva banda, es va desfer del Telekom Veszprém en un partit que es va decidir en una apassionant pròrroga (36-35). En joc hi haurà la Champions 19/20, l’última en la qual s’aixecarà l’històric braç de bronze.

El repte és majúscul, però el premi és d’una magnitud extraordinària. La glòria europea espera al Barça, el club amb més Copes d’Europa, amb nou. I avui, al Lanxess Arena, vol aixecar la desena. Per aconseguir-ho haurà de superar l’últim escull, un THW Kiel que es va guanyar la plaça en la final en un partit de molta lluita.

Dos precedents de poca referència

El conjunt dirigit per l’exblaugrana Filip Jicha ja ha patit l’estat de forma del Barça, ja que els dos partits d’aquesta temporada, tant a Kiel (26-32) com al Palau Blaugrana (29-25), han estat per als blaugranes. Aquests dos precedents en la fase de grups del curs actual, però, no són referència, tal com deia Xavi Pascual un cop conegut el rival. “Quan es tracta d’una final de Champions no hi ha precedents que valguin”, deia el tècnic blaugrana.

La final d’aquest dimarts tancarà un cicle de 10 anys de la EHF Champions League. L’any 2010 la màxima competició europea es va decidir per primera vegada amb una Final4 al Lanxess Arena de Colònia. En aquella ocasió Barça i THW Kiel es van citar en la final després de l’eliminar al Chejovskie Medvedi i al Ciudad Real, respectivament. I el trofeu el va aixecar el conjunt alemany (34-36). El Barça buscarà, 10 anys després, un final ben diferent a la història. Serà la 14a final de Copa d'Europa en què participa el Barça. Fa 29 anys va guanyar la primera, i avui té l'oportunitat d'aixecar la 10a.

Serà l’últim braç que s’alci al Lanxess Arena, abans que el trofeu canviï de format en la temporada 2020/21. I hi haurà 23 jugadors empenyent per aconseguir-ho, ja que els 20 de l’actual plantilla cal sumar-hi a l’excapità Víctor Tomàs, a Lasse Andersson i a Abel Serdio, també partícips de la Champions 19/20. Tots units a per la desena Champions d’handbol!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut