Barça – Valladolid: Abans de Nadal, cap a Pucela

Barça – Valladolid: Abans de Nadal, cap a Pucela

Els de Koeman afronten la jornada 15 de la Lliga amb l’objectiu de tornar al camí del triomf

Últim partit abans del Nadal. I el FC Barcelona vol poder celebrar-ho amb un triomf a la Lliga. En la jornada 15, els de Ronald Koeman visiten aquest dimarts el Valladolid, al José Zorrilla (22 hores), amb ganes de deixar enrere l’empat contra el València. 

El rival 

El Valladolid arriba a aquest duel després de guanyar l’Osasuna i d’empatar contra el Sevilla al Pizjuán, i amb ganes d’escalar posicions a la classificació. 

  • Posició a la Lliga: I és que, malgrat aquests 4 punts de 6, el Valladolid ocupa posicions de descens, amb 14 punts, tot i que són els mateixos que té l’Elx, el Llevant i l’Alabès. En una Lliga tan ajustada, un triomf pot permetre als de Pucela fer un salt molt gran en la classificació. 
  • Com arriben: Aquesta temporada sumen 6 derrotes, 5 empats i 3 victòries. Dues d’aquestes han arribat al José Zorrilla, igual que els 3 empats. 
  • Jugadors a seguir: Marcos André, amb 3 gols, és el màxim anotador dels de Sergio González. A més, destaquen futbolistes com Weissman, Orellana o Óscar Plano, que suma un gol i quatre assistències. El jugador més utilitzat fins ara, però, és el defensa Bruno González. 

Els precedents

Tots dos conjunts s’han vist les cares a Valladolid en partit de Lliga en 44 ocasions, amb només dos triomfs locals i dos empats des de 1998. La resta, 10 victòries del Barça.  

A més, hi ha un jugador que vol seguir ampliant la seva ratxa. I aquest és Leo Messi, que suma tres gols i tres assistències en els darrers tres partits de Lliga contra el Valladolid.

La convocatòria del Barça

Per viatjar a Valladolid, Ronald Koeman ha decidit convocar 21 jugadors. Es tracta de Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña i O. Mingueza. Així doncs, es queden a Barcelona per lesió Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati i Dembélé, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica.

"Ho podem fallar. Hem de guanyar", va comentar el tècnic del Barça en la prèvia del partit, conscient de la importància de tornar al camí del triomf.

Victòria que permetria al Barça passar el Nadal amb bon gust de boca, abans d’afrontar l’últim partit del 2020 contra l’Eibar, el proper dimarts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut