El documental ‘100x100 Tito’ sobre la Lliga dels 100 punts i l’adeu de Tito Vilanova s’estrena el 29 de desembre

El documental ‘100x100 Tito’ sobre la Lliga dels 100 punts i l’adeu de Tito Vilanova s’estrena el 29 de desembre

El film compta amb material audiovisual inèdit, com la xerrada que va fer Vilanova a l’equip mentre seguia tractament a Nova York, i amb testimonis de familiars i jugadors com Messi, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets, Alba i Puyol

El proper 29 de desembre a les 22.05 h, Barça TV i TV3 estrenaran 100x100 Tito, un documental produït per Barça Studios que recorda la figura de Tito Vilanova al Barça i la complicada temporada 2012/13, en què l’equip va haver d’afrontar la lluita contra el càncer del seu entrenador. Van ser moments molt durs per a la plantilla, un cop moral sense precedents en l’esport d’elit, que va donar lloc a una comunió i a un esperit de superació dins del vestidor difícils d’igualar.

El documental neix amb l’objectiu de retre homenatge a Vilanova i compta amb la participació de la seva família, la qual, per primera vegada després de la seva mort, s’obre a parlar per recordar-lo. El relat repassa la trajectòria esportiva de Vilanova al Barça, el seu nomenament com a primer entrenador i la valentia demostrada per jugadors i staff durant aquella temporada en què, tot i que l’entrenador va haver de deixar les seves tasques a mitja campanya, el primer equip del FC Barcelona va guanyar la Lliga anotant un rècord històric. Va ser la Lliga dels 100 punts.

Àmplia participació de jugadors

El documental, de 70 minuts de durada, compta amb una amplíssima nòmina de testimonis que fan del relat una història fidedigna i tendra. Hi són una bona representació dels jugadors d’aquella temporada: Messi, Piqué, Busquets, Xavi, Jordi Alba, Puyol, Iniesta, Pedro, Abidal i Cesc Fàbregas. Membres de l’staff tècnic i de l’estructura executiva del Club en aquell moment, com Andoni Zubizarreta i també Jordi Roura i Aureli Altimira, els herois anònims de la història, encarregats de tirar endavant la nau mentre el seu capità i amic lluitava per la seva vida. Hi apareixen igualment representants institucionals com Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell. Així com la seva vídua, Montse, els seus fills Adrià i Carlota i el seu pare Quimet.

La peça està plena de moments emocionants i inoblidables i també deixa un bon grapat de sentències per al record. “Tots els valors que transmet el Barça, Tito els reflectia en tot el que feia”, assegura Messi, que descriu la seva darrera conversa amb l’entrenador que ja havia guiat les seves passes a l’equip cadet del Club, juntament amb Cesc i Piqué. El crac argentí explica com Vilanova el va convèncer de quedar-se al Barça.

Jordi Roura, el seu íntim amic des que van coincidir a la Masia juntament amb Altimira, Guardiola, Amor i altres noms il·lustres, comenta: “Tito va aconseguir que ser entrenador del Barça ho pugui ser una persona que es comportava de manera absolutament normal; i això que sembla una cosa òbvia, no és ni tan òbvia, ni tan habitual”.

Obra guardonada i amb material inèdit

Les càmeres del documental viatgen a l’Escala i a Bellcaire d’Empordà (Girona), on viuen actualment els pares de Vilanova; a Nova York, on es va sotmetre a una operació i a un tractament; a Andorra, on actualment juga el seu fill Adrià; a Qatar, per entrevistar Xavi Hernández; i fins i tot a l’habitació de l’Hospital Quirón de Barcelona on Tito va passar els seus últims dies acompanyat del seu cercle més proper.

El documental compta també amb material audiovisual inèdit, mai vist fins ara, pertanyent a l’arxiu personal de la família. Durant el metratge es pot veure, per exemple, una de les últimes xerrades de motivació que Tito va gravar al primer equip des del seu apartament de Nova York mentre se sotmetia a tractament mèdic. Assegut en un sofà Vilanova es dirigeix a la plantilla a través del seu mòbil. Moments íntims que ara veuen la llum i que mostren un Tito lluitador i valent, sempre compromès amb la seva vocació pel futbol i amb una gran estima pels seus companys i pel Barça.

100x100 Tito està dirigit per Cristina Collado i Marta Busquets, amb la producció executiva de Paco Latorre i Helena Vila, i recentment va ser guardonat amb el primer premi en la categoria d’Esports del Zoom Festival d'Igualada, un dels certàmens audiovisuals més prestigiosos de casa nostra.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut