La prèvia del Cadis-Barça: Solament val la victòria

La prèvia del Cadis-Barça: Solament val la victòria

(21 hores, Movistar LaLiga) A l'estadi Ramón de Carranza, els barcelonistes intentaran trencar una ratxa de tres partits seguits de Lliga sense endur-se la victòria com a visitants

La pilota no s'atura. L'esfèric de la Lliga agafa el relleu del de la Champions. Després de guanyar el Ferencváros a Europa (0-3), el Cadis és pròxim obstacle dels de Koeman en un calendari replet de partits i que es dirigeix, sense aturador, al final d'aquest 2020.

L'estadi Ramón de Carranza serà l'escenari d'aquest Cadis-Barça de la jornada 12 (21 hores). Un escenari que fa catorze cursos que no rep la visita dels culers. Un grup focalitzat en guanyar tot i cada un dels compromisos lliguers per seguir escalant posicions en la taula. Amb aquest objectiu en ment, els barcelonistes intentaran trencar una ratxa de tres partits seguits de Lliga sense endur-se la victòria com a visitants. 

El rival

Entrenador: Álvaro Cervera. Tot just escriurà el seu segon precedent contra el Barça com a entrenador; el primer va ser en un Racing 0 - FC Barcelona 2, on Messi va anotar les dues dianes del triomf culer. 

Com a futbolista va acumular més experiència contra els culers. I, casualment, es va batre contra Koeman sobre el terreny de joc en set de les 13 aparicions que va registrar davant els barcelonistes. 

Els golejadors: Negredo i Salvi, que és baixa per aquest partit, són els màxims artillers de l'elenc gadità amb dos gols. Pombo, Iván Alejo, Álvaro Giménez i el Choco Lozano, que juntament amb Fali i Alberto Perea són els tres futbolistes de l'actual plantilla cadista que van militar al Barça B, els segueixen amb una diana. 

Classificació: sisè amb 15 punts, un més que el Barça que ha jugat dos partits menys.

Com arriba?: Es planta a aquesta jornada 12 després d'encadenar un empat i dues derrotes: 1-1 davant l'Elx, 0-1 contra la Reial i 4-0 contra l'Atlètic de Madrid.  

14 anys i mig després s'escriu un nou precedent

  • A la lliga, el Barça, en 24 partits, només ha perdut en dues ocasions davant El Submarí groc. 1-0 la temporada 1981/82 i 4-0 el curs 1990/91 amb noms com Koeman, Laudrup o Cruyff, entrenador, a l'entitat culer. 
  • Des d'aquesta llunyana ensopegada, els barcelonistes s'han apoderat dels tres punts en sis enfrontaments consecutius. 
  • El darrer precedent entre andalusos i catalans data del 29 d'abril de 2006. Un gol de Ronaldinho va atorgar el triomf al Barça, futur campió de LA Lliga 2005/06; per la seva part, el Cadis acabaria descendint a Segona Divisió i no tornaria a pujar a Primera fins aquesta temporada 2020/21. 
JugadorsHistrics-Ronnie2005-06_pic_fcb-cadiz-ronaldinho1

Messi encara no s'ha estrenat davant el Cadis

Resulta estrany trobar un rival de lliga que no hagi sofert la voracitat anotadora del de Rosario. Però el Cadis és un d'ells. Si bé és cert que l'actual capità barcelonista només s'ha enfrontat una vegada contra el conjunt andalús, encara no l'ha pogut afegir en la seva llarga llista d'equips batuts. Seria el 38è de 40... 

La convocatòria de Koeman

La llista del tècnic neerlandès la formen Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, F. De Jong, Junior, Iñaki Peña i O. Mingueza. La gran novetat és el retorn de Ronald Araujo, que ha rebut l'alta mèdica. N'han quedat fora per lesió Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati i Umtiti, i Matheus per decisió tècnica.

"Fins a final d'any, hem de guanyar tots els partits", va declarar el tècnic blaugrana a la prèvia del matx. Un Koeman que ja sap què és marcar i endur-se el triomf davant el conjunt groc, i que vol acabar tot i cada un dels partits de l'atapeït calendari culer fins a finals d'aquest 2020 amb victòria.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut