16 anys del primer partit oficial de Messi amb el Barça

16 anys del primer partit oficial de Messi amb el Barça

El 16 d’octubre del 2004 el crac argentí va debutar contra l’Espanyol, iniciant una era històrica per al FC Barcelona

Cada 16 d’octubre és una data que tot el barcelonisme té a la memòria. Concretament des del 16 d’octubre de l’any 2004, dia en què Lionel Andrés Messi Cuccittini va jugar el seu primer partit oficial amb el Barça.

Va ser en un matx de Lliga disputat a l’Estadi Lluís Companys contra el RCD Espanyol (0-1). Aleshores, amb el dorsal 30, va entrar des de la banqueta en substitució de Deco, autor del gol del triomf culer. Era el minut 82  i amb 17 anys, 3 mesos i 22 dies, el de Rosario firmava la seva primera presència oficial amb l'elàstica blaugrana. 

Un partit que va canviar la vida de Messi i la història del Barça, ja que va implicar el debut del millor jugador de la història del futbol.

734 partits i 635 gols

En aquests 16 anys Messi ha aconseguit consolidar-se com el millor jugador del món per la seva qualitat i gran joc. Partit rere partit, l'etern 10 culer ha deixat actuacions, gols i rècords indelebles.

En els 734 partits oficials que ha disputat ha anotat 635 dianes. Des del seu primer, l'1 de maig del 2005, en el Barça-Albacete de la jornada 34 de Lliga, fins a l'estrena anotadora d'aquest curs 2020/21 davant el Vila-real, passant pel seu primer hat-trick al Reial Madrid o la seva diana en la final de la Champions de Roma

Unes celebracions que han contribuït a una infinitat de trofeus. Tant col·lectius, un total de 34, com d'individuals. Sis Pilotes d’Or, set Pitxitxis o sis Botes d'Or; així com premis de renom com el Laureus al Millor Esportista de l’Any 2019 –primer futbolista a aconseguir aquest guardó-, entre molts altres. 

Cada data assenyalada en la història de Leo Messi i del FC Barcelona és l'excusa perfecta per repassar alguns dels números del millor futbolista del món. Un jugador que arrenca la seva temporada número 17 al primer equip blaugrana. Una permanència a la primera plantilla barcelonista només a l'abast dels escollits. Messi sempre va a ritme de rècords estratosfèrics. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut