L'estadística que comparteixen Messi, Xavi i Rexach

L'estadística que comparteixen Messi, Xavi i Rexach

En l'estrena de la Lliga 2020/21 davant el Vila-real, l'astre argentí va copar una altra marca històrica

Curs rere curs, el nom de Messi i el de rècord van de la mà. Ha esdevingut una veritat irrefutable. En l'estrena de la Lliga 2020/21 davant el Vila-real, el 10 del FC Barcelona es va apoderar d'una altra fita històrica. Només a l'abast de dues altres figures històriques del Club: Xavi i Rexach

D'ençà del seu debut amb el primer equip barcelonista, 16 d’octubre del 2004 contra l’Espanyol, Leo Messi acumula 17 campanyes rendint al màxim nivell. Una permanència a la primera plantilla barcelonista que també van signar els llegendaris Xavi Hernández, al primer equip culer de 1998 a 2015, i Carles Rexach, jugador de la primera plantilla de 1965 a 1981.

Així doncs, Messi, Xavi i Rexach ocupen la posició d'or. Si mirem enrere, Marià Gonzalvo, Migueli i Andrés Iniesta tenen la posició de plata amb 16 cursos. I el bronze és per Ramón Torralba, Escolà, Segarrà, Sadurní i Carles Puyol, amb 15. 

17 anys de gols i més gols

Després de transformar el penal, que havia provocat un estel·lar Ansu Fati, davant el 'submarí groguet', el primer capità blaugrana també va sumar la seva temporada número 17 anotant. Des del seu debut amb el Barça de Frank Rijkaard, Messi no ha fallat cap curs a la cita amb el gol. Incansable de cara a porteria des de la temporada 2004/05. Des d'aquell llunyà, però sempre recordat gol davant l'Albacete al Camp Nou, el de Rosario ha mostrat ambició i constància entre els tres pals. 635 dianes en 723 partits. 

mini_2020-09-27 BARCELONA-VILLARREAL 59
Al minut 35 davant el Vila-real, el '10' barcelonista va transformar un llançament des dels 11 metres

Destacar que els dos exfutbolistes que l'acompanyen en el primer calaix de més temporades en el primer equip culer no van assolir els registres golejadors de l'estrella argentina. Perquè van marcar en 16 dels seus 17 cursos al Camp Nou. L'extrem dret no va deixar la seva firma golejadora el 1966/67, perquè va jugar cedit al filial Condal. I el migcampista de Terrassa, el 2005/06. 

De moment, Leo Messi ha arrencat la seva 17a campanya al primer equip barcelonista amb nous rècords. I solament s'ha jugat un partit oficial. És evident que el millor futbolista del món no té sostre. Fa trontollar totes les fites que té al davant. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut