Mor Walter Machado da Silva

Mor Walter Machado da Silva

El brasiler va ser jugador del Barça l'any 1967 i va experimentar un curiós capítol amb l'aleshores president del Barça Enric Llaudet

Ha mort Walter Machado da Silva. Nascut el 2 de gener de 1940, Walter Machado da Silva va ser jugador del Barça l'any 1967, amb qui va disputar un total de 15 amistosos en què va marcar 8 gols. 

El brasiler, però, és conegut a Can Barça per haver estat el protagonista d'una de les experiències més curioses de la història del FC Barcelona. A finals de 1966, Juan Antonio Samaranch, aleshores delegat nacional d'esports, va comentar al president del Barça, Enric Llaudet, la prohibició de contractar jugadors estrangers a la Lliga espanyola estava a punt d’aixecar-se.

Walter Machado da Silva
Walter Machado da Silva

Llaudet, impulsiu per naturalesa, va creure en les paraules de Samaranch i va fitxar el jugador del Flamengo Walter Machado da Silva, que havia disputat la Copa del Món de 1966. Quan se li va preguntar sobre el risc de contractar un jugador que potser no podria jugar, Llaudet va contestar: "Si no pot jugar, serà el meu conductor. Sempre he volgut tenir un xofer negre".

La sentència va provocar un gran escàndol i vergonya, tant que el propi Llaudet va intentar un altre moviment per solucionar la situació dient: "Quan arribi Silva, jo seré el seu xofer". I, després d'un llarg període de negociacions, Silva va arribar el 1967. No obstant això, la famosa autorització per a estrangers no va arribar i el brasiler no va ser alliberat per jugar partits oficials.

Un Gamper amb el Flamengo

Així, després de 15 partits amistosos i vuit gols marcats, el també conegut com Silva Batuta va deixar el Barça el 1967 per a Santos de Pelé sense haver tingut l'oportunitat de brillar a Catalunya. Poc després tornaria a lluir la samarreta del Flamengo, un club amb el que tornaria al Camp Nou per disputar un Trofeu Joan Gamper. A la final, contra el Barça, Silva va anotar dos gols en la derrota brasilera per 5 a 4.

Walter Machado da Silva va començar la seva carrera a São Paulo, però va ser un ídol en Corinthians, Flamengo, Vasco da Gama i fins i tot en Racing, on va aconseguir ser màxim golejador del campionat argentí. El 2006, als 66 anys, es va graduar en Dret a Brasil i va estar ajudant la gent humil, la que no es pot donar el luxe de tenir un advocat. Darrerament va treballar a les categories inferiors del Flamengo de Rio de Janeiro.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut