Josep Maria Bartomeu: “Sempre som favorits a la Champions”

Josep Maria Bartomeu: “Sempre som favorits a la Champions”

En una entrevista a 'Mundo Deportivo', el president destaca també que “ja hi ha set fitxatges per a la temporada vinent”

Una vegada finalitzada la Lliga i amb la tornada dels vuitens de la Champions pendent de disputar-se a l’agost contra el Nàpols, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha repassat l’actualitat esportiva i institucional en una entrevista a Mundo Deportivo. Bartomeu ha parlat dels aspectes més destacats de les darreres setmanes, com la configuració de la plantilla de la propera temporada, el pressupost del Club o els reptes esportius del Club amb la Champions i el possible ascens del Barça B a Segona Divisió A.

La Champions

 “Primer toca el Nàpols. Els últims dies s’ha fet autocrítica interna i crec que ha ajudat a renovar energies per aquesta Champions en un format únic a la història i en una temporada atípica i excepcional.”

 “El Barça és sempre favorit en qualsevol campionat que jugui, sobretot veient l’esperit guanyador i afany competitiu dels nostres jugadors.”

“És un moment molt adequat per tornar a fer una demostració de talent i ambició del que saben, jugar bé a futbol.”

Quique Setién

“En cap moment la seva continuïtat ha estat a l’aire. Senzillament l’entrenador i els jugadors han de fer gestió i parlar-se.”

“Tot i no haver guanyat la Lliga, que hauria estat espectacular un 9 de 12, després d’un 8 d'11 que ja és un rècord, cal mirar endavant.”

Quique Setién, Bartomeu i Abidal, a l'Auditori 1899

Fitxatges

“Ja tenim set nous jugadors. Hem fet apostes de futur amb Trincão, Pedrito i Matheus. Tindran dorsal del primer equip Araujo, Riqui i Ansu. Pjanic es consolidarà des de l’inici.”

“Si no hi ha intercanvis és molt difícil que Neymar vingui.”

“Hem parlat amb l’Inter per Lautaro, però per ara està parat.”

Renovacions

“Messi ha dit moltes vegades que vol retirar-se aquí i no tinc cap dubte que renovarà.”

“Ter Stegen és un puntal del vestidor i del futur. Amb 28 anys és un dels tres millors del món i és una de les renovacions prioritàries.”

“Luis Suárez té un contracte que segons el número de partits que jugui automàticament renova per a la temporada 2021-22.”

messi hero app

El pressupost de la propera temporada i la gestió de la Covid-19

“Els jugadors adapten els seus salaris al nivell d’ingressos que té el Club ara i que tindrà en un futur. S’està treballant amb cada jugador i tots ho entenen.”

“Vull agrair que el març, abril i maig els equips es reduïssin el seu salari fins a un 12%.”

“Estem adequant les despeses als ingressos i fins que no sapiguem com queda la plantilla no decidirem res.”

“En el nostre Pla Estratègic havíem previst ingressar 1.100 milions i ara ingressarem un 30% menys per la Covid-19.”

“La pandèmia afecta els grans clubs europeus i el Barça, que és el club europeu que ingressa més diner, és qui es veu més afectat.”

“El Pla Estratègic no preveia una pandèmia i hem hagut de prendre decisions, com ara potenciar l’Àrea Digital amb l'OTT de Barça Studios i la plataforma de comerç electrònic.”

El possible ascens del Barça B

“Tots sabem la gran dificultat que suposa pujar. Per a la formació dels jugadors és igual assolir-ho o no. Pujar a Segona A obre possibilitats diferents, més ingressos, entres a la Lliga de Futbol Professional i això et dona dos vots.”

“La Masia fa un treball de vegades fosc, poc conegut, però hi ha jugadors molt bons com Collado o Monchu, que tenen un futur molt bo.”

“El nostre objectiu és formar jugadors perquè juguin, no fer negoci amb ells.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut