La prèvia del Barça-Athletic Club: Duel d’històrics al Camp Nou

La prèvia del Barça-Athletic Club: Duel d’històrics al Camp Nou

(22.00 hores, Movistar LaLiga) Els de Quique Setién reben la visita del conjunt basc en un duel exigent i amb l'objectiu de sumar tres punts i mantenir la lluita pel liderat

Quart partit després de l’aturada de la Lliga. I el Barça rebrà la visita de l'Athletic Club, dels conjunts històrics de Primera i un rival sempre exigent. A més els de Quique Setién buscaran el triomf per seguir lluitant pel liderat perdut la darrera jornada. Un matx que tindrà lloc al Camp Nou (22.00 hores, Movistar LaLiga), si bé el Barça no podrà comptar amb el suport dels aficionats a les grades com bé essent habitual. Els culers intentaran allargar l'estadística de quatre partits consecutius sense encaixar gol a la Lliga

El rival

L’Athletic Club arriba al Camp Nou després de guanyar contra el Betis a San Mamés (1-0) amb una diana d'Iñigo Martínez. Els de Gaizka Garitano, finalistes de la Copa del Rei d’enguany, estan lluitant per entrar a la zona que dona accés a jugar competicions europees el proper curs. Cal recordar que un dels jugadors referents de l'Athletic Club, Aritz Aduriz, ha anunciat la seva retirada del futbol. Garitano no podrà comptar amb Yuri, sancionat, ni amb Ibai Gómez i Beñat Etxebarria, amb sobrecàrregues musculars.

Classificació a la Lliga: 9º (42 punts)
Balanç a la Lliga: 10V-12E-8D
Entrenador: Gaizka Garitano
Màxim golejador: Raúl García - 10 gols

Pel que fa al precedent d’aquesta temporada, el duel a San Mamés servia a culers i bascos per obrir el curs a la Lliga. Tot i les ocasions, els de Quique Setién no van poder començar la temporada a la competició domèstica puntuant. Una diana d’Aritz Aduriz en el 89’ va situar el definitiu 1-0, tot i els xuts al pal del Barça. Però Barça i Athletic Club també es van veure les cares als quarts de final de la Copa del Rei, disputat a San Mamés a partit únic. Un duel semblant al de Lliga, amb igualtat i ocasions per als dos conjunts, però que es va acabar decidint en el darrer minut del temps afegit a favor del conjunt basc.

El Barça

Els de Quique Setién arriben al partit després d’empatar sense gols al Sánchez-Pizjuán i perdre el liderat, ara en mans del Reial Madrid. El duel d’aquest dimarts al Camp Nou, però, no serà fàcil tal i com ha explicat el tècnic blaugrana en la roda de premsa. "L'Athletic és un equip que es defensa bé i és complicat fer-li mal. El normal és que controlem el pes del partit, però ells manegen les seves opcions. Caldrà tenir paciència", adverteix el tècnic culer. 

Pel que fa a la convocatòria, Quique Setién no podrà comptar amb els lesionats O. Dembélé, S. Roberto i F. De Jong. Així doncs, la convocatòria per rebre l’Athletic Club serà la següent: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, R. Araujo, Morer, Monchu i Cuenca.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut