La dada del dia | 100: Els punts de la lliga de Tito Vilanova

La dada del dia | 100: Els punts de la lliga de Tito Vilanova

El curs 2012-2013, el Barça va igualar el rècord de punts en una temporada assolit pel Reial Madrid tot just un any abans

La vint-i-dosena lliga del palmarès blaugrana va ser una de les més especials que es recorda. El conjunt entrenat per Tito Vilanova, en la seva estrena a la banqueta del Camp Nou, va aconseguir igualar un rècord que havia establert el seu gran rival, el Reial Madrid, tot just un any abans. Els blancs van guanyar el títol el 2012 assolint la xifra de 100 punts. Un número alt i difícil d'arribar, però el Barça ho va aconseguir l'any 2013 i es va proclamar campió amb 15 punts de marge, un nou rècord en la competició. Curiosament ho va fer amb exactament el mateix balanç que els madrilenys: 32 victòries, 4 empats i 2 derrotes.

mini_Athletic-BaraMiguel_pic_2013-04-27athletic-barcelona26

Una arrencada prometedora

Els blaugrana van inaugurar la lliga amb una golejada al Camp Nou contra la Reial Societat per 5-1, amb gols de Messi -doblet-, Puyol, Pedro i David Villa. Posteriorment van anar caient diversos equips i només el Madrid va aconseguir arrencar un empat contra els culers en la setena jornada. Aquest enorme rendiment va permetre a l'equip de Tito inscriure el seu nom en la història de la lliga. La victòria a casa contra l'Athletic de Bilbao per 5-1 el 2 de desembre va significar superar el millor inici de la història de la competició -en aquell moment-, un rècord en mans del Reial Madrid. Els blaugrana, després de 13 victòries i un empat, sumaven 40 punts dels 42 possibles en els primers catorze duels de la competició i trencaven així la marca de 12 triomfs i 2 empats dels blancs de la temporada 1991-1992.

El Barça va seguir insaciable, comptant els partits per victòries i refermant-se en el liderat amb força. De fet, els culers van ocupar la primera posició de la taula de principi a fi. Ni tan sols la baixa de Tito Vilanova per malaltia a finals d'any va fer trontollar a un equip que tenia entre cella i cella recuperar el tron de la competició. El 13 de gener, el Barça es va proclamar campió d'hivern després d'imposar-se al Màlaga a la Rosaleda per 1-3. Una setmana després, els blaugrana patirien la primera derrota del curs per 3-2 a camp de la Reial Societat. Tot i aquesta ensopegada, els culers es van refer i van encadenar cinc jornades seguides sense perdre -4 victòries i un empat-.

mini_FCB-Mlaga_pic_2013-06-01barcelona-malaga30

Un esprint final demolidor

Malgrat la derrota al clàssic del Bernabéu (2-1) del 2 de març, el Barça va posar la directa cap al títol i no va perdre cap de les 12 jornades restants sumant 10 victòries i 2 empats. Un d'aquests triomfs va tenir un component especial. I és que el 6 d'abril, en el 5-0 contra el Mallorca al Camp Nou, Eric Abidal va tornar a jugar després de superar un càncer.

Va ser l'11 de maig, un dia abans de visitar el Calderón, quan el Barça va certificar el títol després de l'ensopegada del Madrid a camp de l'Espanyol (1-1). Al final, els de Tito Vilanova van tancar la temporada amb 100 punts a la seva casella, 115 gols a favor i 40 en contra. A més, van treure 15 punts al segon classificat, un nou rècord de la competició.

Curiositats

-El 25 de novembre, el Barça va reunir sobre la gespa a onze futbolistes formats a la Masia. Va ser al Ciutat de València en una victòria per 0-4 contra el Llevant.

-En el triomf per 5-1 contra l'Osasuna del 27 de gener, l'argentí Leo Messi es va convertir en el jugador més jove en superar la barrera dels 200 gols en lliga amb 25 anys i 217 dies d'edat.

-El porter Pinto es va convertir el 9 de març en el jugador més veterà en jugar amb el Barça amb 37 anys i 121 dies, superant a Alexanco que ho havia fet amb 37 anys i 32 dies.

-Leo Messi va completar una volta sencera veient porteria -19 partits-. Posteriorment, després de descansar algunes setmanes, va prolongar la ratxa a un total de 21 jornades seguides de lliga marcant -rècord-. L'astre argentí seria pitxitxi amb 46 gols.

-El Barça va marcar en tots els partits de lliga, cosa que no passava des del 1944 quan ho va fer el València.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut