La dada del dia | 58: El nombre d’entrenadors que han dirigit el Barça

La dada del dia | 58: El nombre d’entrenadors que han dirigit el Barça

Gairebé una seixantena de tècnics de fins a tretze nacionalitats diferents formen el currículum d'entrenadors que han agafat el timó del primer equip blaugrana durant els seus més de 120 anys d'història

Els més de 120 anys d’història del Barça no s’entendrien sense tots i cadascun dels entrenadors que s’han posat en algun moment al capdavant de la banqueta blaugrana. Des del primer, l’anglès Billy Lambe (1912), fins a l’últim, l’actual tècnic del primer equip Quique Setién, un total de 58 entrenadors han dirigit el conjunt blaugrana i l’han portat a convertir-se en el Club que és, ara per ara, un dels de més èxit i fructífer de l’actualitat i de la història contemporània del món del futbol.

Johan Cruyff i Carles Rexach, asseguts a la banqueta del FC Barcelona aquella temporada 1990/91 / ARXIU FCB

La xifra de tècnics del Club s’incrementa fins als 63 si es tenen en compte cinc noms que van tenir el càrrec en funcions durant un període reduït de temps. D’aquesta manera, Ramón de Zabalo (1934), Paco Rodri (1974), Rogelio Poncini (1983), Henk ten Cate (2005) i Jordi Roura (2012/13) completarien la nòmina d’entrenadors que en alguna ocasió, encara que sigui puntual, han dirigit l’equip des de la banqueta.

Una història i 13 nacionalitats diferents

Tot i arrencar amb un tècnic anglès, dels 58 entrenadors que ha tingut el Club des del 1912 -abans no hi havia aquesta figura, ja que l’exercia el capità de l’equip- 16 han procedit de Catalunya i 13 de la resta de la geografia espanyola, encara que Anglaterra sí que s’ha consolidat com una nacionalitat amb molt de pes dins de la història blaugrana, amb onze tècnics de nacionalitat anglesa que han agafat el volant del primer equip del Barça. D’altra banda, el Club ha tingut cinc entrenadors argentins, cinc holandesos, tres hongaresos, dos alemanys, dos serbis i un austríac, un irlandès, un uruguaià, un eslovac, un italià i un francès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut