La dada del dia: 8 | Les finals de Champions disputades

El Barça és el sisè equip que més vegades ha arribat a l'últim partit de la màxima competició europea i el quart que ha alçat l'orelluda en més ocasions

Berna 1961, Sevilla 1986, Wembley 1992, Atenes 1994, París 2006, Roma 2009, Wembley 2011 i Berlín 2015. Són les vuit vegades que el Barça ha arribat a la final de la Champions en tota la seva història. És el sisè club europeu que més finals ha disputat per darrere del Reial Madrid (16), AC Milan (11), Bayern de Munic (10), Juventus i Liverpool (9). En cinc d'aquestes vuit ocasions, els blaugrana han acabat alçant l'orelluda, una xifra que els situa com el quart equip, empatat amb els bavaresos, que més vegades l'ha aconseguit.

1992: La primera Champions de les nostres vides

La falta executada per Ronald Koeman en el minut 111 va canviar la història del Club: els blaugrana es van proclamar campions d'Europa per primera vegada. El Dream Team de Johan Cruyff va tocar el cel de Wembley i va desfermar l'eufòria de tota una generació de barcelonistes. Després de perdre les finals de Berna 1961 i Sevilla 1986, la tan desitjada Copa d'Europa va arribar a les vitrines del Museu del Barça.

2006: De París a la glòria

L'inici d'un cicle virtuós. Des de la Copa d'Europa guanyada l'any 2006, el Barça ha vençut totes les finals de Champions que ha disputat. L'Arsenal va aconseguir avançar-se en el marcador, amb un gol de Campbell, però els blaugrana van remuntar el partit en només cinc minuts del tram final. Primer, Eto'o va situar l'empat al marcador i, després, Belletti va situar el definitiu 2-1 a Saint-Denis. Catorze anys després, el Barça, aquesta vegada dirigit per Frank Rijkaard, tornava a regnar a Europa.

2009: I Roma va ser blaugrana

En el primer any de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana, el Barça va aconseguir un triplet històric, arrodonit amb la victòria per 2-0 a la final de la Champions contra el Manchester United. Samuel Eto'o, el lleó indomable, va tornar a ser l'autor del primer gol blaugrana de la final i Leo Messi, de cap, va ser l'encarregat de tancar el marcador per aconseguir la tercera Copa d'Europa de la història del Club.

2011: Wembley, novament

Barça-Manchester United, de nou, a la final i el duel Pep Guardiola-Alex Ferguson a les banquetes; en un estadi de molt bons records pels blaugranes. La final del 2011 està considerada com un dels millors partits del Barça de Pep. Pedro va obrir la llauna i, pocs minuts després, Rooney va situar l'1-1. En el segon temps, Messi Villa van arrodonir el triomf blaugrana en una de les millors finals dels últims temps. En un gest inoblidable, Puyol va cedir el braçalet de capità a Abidal perquè fos el francès qui aixqués l'orelluda al cel de Wembley.

2015: La cinquena a Berlín

El Barça de Luis Enrique va ser l'encarregat d'alçar la cinquena Champions de la història del Club. Un camí cap a la final molt difícil que els blaugrana van saldar amb matrícula d'honor, derrotant a quatre dels millors equips del món: Manchester City, París Saint-Germain, Bayern de Munic i Juventus a la final. Rakitic va inaugurar el marcador, Morata va situar l'empat a la represa i Suárez Neymar, en la pròrroga, van tancar el marcador amb el definitiu 1-3.