La dada del dia | 391: Els partits que va disputar Dani Alves

La dada del dia | 391: Els partits que va disputar Dani Alves

El lateral brasiler és el segon jugador estranger que més partits ha disputat amb la samarreta del Barça, per darrere de Messi

Dani Alves va aterrar a Barcelona l’estiu del 2008 procedent de Sevilla. Al llarg de les vuit temporades que ha defensat la samarreta blaugrana, el lateral brasiler va jugar un total de 391 partits, una xifra que el situa com el segon jugador estranger que més enfrontaments ha disputat en la història del Club. Només el supera Leo Messi amb més de 700 partits.

Amo i senyor del lateral dret

Ja en el seu primer any al Barça, va apropiar-se de lateral dret. En les vuit temporades que va defensar la samarreta blaugrana, el brasiler va disputar sempre més de 40 partits per campanya. Tot i ser defensa, la seva contribució ofensiva es va veure traduïda en 21 gols, alguns d’ells molt recordats com el de la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid la temporada 2011/12 o els dos que va anotar contra el Manchester City el 2014 a l’anada i a la tornada dels vuitens de final.

El rei de les assistències

El brasiler va portar a la perfecció l’art de l’assistència. Entre Lliga i Champions, Alves va sumar un total de 82 assistències en la seva etapa com a blaugrana. Pràcticament la meitat d’elles ha tingut el mateix receptor: Leo Messi. L’argentí va rebre 35 assistències per part d’Alves entre els partits de Lliga i Champions. A més, pel que fa a la competició domèstica, el brasiler és el segon màxim assistent al llarg del S.XXI amb un total de 101, entre els partits disputats amb el Sevilla i el Barça. Si posem el focus en la màxima competició continental, Alves és el cinquè màxim assistent del segle vigent amb un total de 25. Unes xifres només a l'abast d'uns escollits.

Messi i Alves, durant el partit amb l'Ajax / FOTO: ARXIU FCB
Messi és el jugador que més vegades ha rebut una assistència d'Alves

Un palmarès inigualable

Arribar i moldre. El brasiler va guanyar el triplet en la seva primera temporada com a blaugrana, arrodonit un sextet històric a finals del 2009. A més, també va formar part de la plantilla del triplet aconseguit la temporada 2014/15, el segon de la història del Club. Amb tot, Alves va tancar la seva etapa com a blaugrana amb 23 títols: 6 Lligues, 3 Champions, 4 Copes del Rei, 4 Supercopes d’Espanya, 3 Supercopes d’Europa i 3 Mundials de Clubs. Unes xifres que el situen com el sisè jugador més llorejat en la història del Club. Però si sumem tots els títols que ha aixecat al llarg de la seva trajectòria futbolística; Alves és el jugador que més trofeus ha guanyat en la història del futbol amb un total de 40.

Messi, Iniesta, Sergio, Alves i Piqué, amb la copa just després del partit / MIGUEL RUIZ - FCB
Dani Alves és el sisè jugador que més títols ha guanyat en la història del Barça
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut