Jordi Cardoner explica en una videoconferència a Harvard la iniciativa del Club de cedir els ‘title rights’ del Camp Nou

Jordi Cardoner explica en una videoconferència a Harvard la iniciativa del Club de cedir els ‘title rights’ del Camp Nou

El vicepresident primer del Club i Pau Gasol participen en una trobada online organitzada per la prestigiosa universitat nord-americana per reflexionar sobre el paper de l’esport en temps de crisi de la Covid-19

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, va exposar aquest dilluns 18 de maig en una videoconferència organitzada per la Universitat de Harvard la iniciativa excepcional impulsada pel Club, aprovant la cessió dels title rights del Camp Nou, corresponents a la temporada 2020/21, a la Fundació Barça, i destinar-los íntegrament a la investigació i a la  lluita contra els efectes de la Covid-19. La sessió va estar moderada per Stephen Ortega, Head of Global Sports Initiative de Harvard, i també hi van intervenir el jugador de l’NBA i assessor estratègic i ambaixador global als Estats Units del FC Barcelona, Pau Gasol, l’exsecretari general d’Amnistia Internacional, Salil Shetty; i el jugador de futbol americà, cofundador de l’organització Players Coalition i que té una fundació que porta el seu nom, Malcolm Jenkins.

La videoconferència, sota el títol 'Sports at the time of Covid-19' va comptar amb els testimonis de cadascun dels participants, que juntament amb Jordi Cardoner, van fer un balanç de com la pandèmia ha afectat per igual tota la població a nivell global i van arribar a fer una profunda reflexió sobre les diferents iniciatives generades davant d’aquesta situació excepcional i el paper tan rellevant que hi juga l’esport, transmetent un missatge de solidaritats a tot el món.
 
En la seva intervenció, Jordi Cardoner va explicar els trets que defineixen el ‘Més que un Club’ i el compromís amb la societat que forma part de la seva identitat, motiu pel qual es va decidir impulsar la cessió solidària dels title rights i que va en la línia del compromís històric del FC Barcelona. Una iniciativa pionera que ja ha despertat l’interès de diverses corporacions, que participen d’aquest esperit solidari indispensable per afrontar una crisi planetària com la que estem vivint. El vicepresident primer del Club i de la Fundació Barça va destacar, també, la gran col·laboració de diversos partners, empreses i organitzacions, com Taping Life Insurance, Beko, Nike, Tencent Foundation, Mission Hills, o l’Stavros Niarchos Foundation, que han contribuït, a través del FC Barcelona, a pal·liar els efectes de la pandèmia mitjançant importants donacions de material i equipament sanitari.
 
Per la seva part, Pau Gasol va fer una crida a la responsabilitat i a la necessitat de transmetre correctament el missatge a tot el món i, molt especialment, als nens. Gasol va parlar del rol de l’esport com a model a seguir, així com del pilar que representa a l’hora de portar a terme iniciatives com la del FC Barcelona, i va posar en valor seu el gran impacte social, i la influència que exerceix a l’hora de generar referents i valors entre els més joves. En aquest mateix sentit, Jordi Cardoner va destacar el lideratge que ha tingut el Club en el decurs d’aquesta pandèmia, també en l’àmbit digital. El dirigent blaugrana va explicar que en aquest període el FC Barcelona havia liderat el rànquing de tots els clubs del món a les xarxes socials, gràcies al suport rebut per part dels milions de seguidors repartits per tot el planeta, generant una xifra rècord de 178 milions d'interaccions a les plataformes de l’Entitat.

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident primer del Club i de la Fundació Barça

“Som conscients que el Barça té un compromís i unes responsabilitats amb la societat que formen part de la seva identitat com a ‘Més que un Club’ i considerem que és fonamental que en aquests moments de crisi humanitària els actius del Club s'hagin d'utilitzar per combatre aquesta extraordinària situació que estem vivint. També és una manera de contribuir a la societat i ens sentim molt orgullosos d’haver impulsat aquesta iniciativa”.
 
“Des del Club s’ha fet una bona feina amb als seus partners en la lluita contra el coronavirus, mitjançant donacions de material i equipament. Amb la col·laboració de Taping Life Insurance, Beko, Nike, Tencent Foundation o amb Mission Hills, hem pogut donar 328.000 màscares d’ús civil i mèdic, 15.000 equips de protecció individual (EPI) i 9.500 ulleres”.
 
“És un problema global, no som els únics afectats. El nostre millor actiu i el més fort és la gent que ens segueix arreu del món, hi ha 350.000 milions de persones que ens donen suport i un exemple d’això és que el Barça ha estat líder a les xarxes socials durant la crisi de la Covid-19. Durant aquest període de crisi, el Club ha generat 178 milions d'interaccions, per davant de tots els seus competidors”. 

Declaracions de Pau Gasol, assessor estratègic i ambaixador global del FC Barcelona als Estats Units

“L’esport és un dels principals pilars que té la societat per liderar aquest tipus d’iniciatives. Un exemple d’això el tenim en el FC Barcelona, amb la iniciativa de cessió dels title rights per fer front a la Covid-19. I això es pot aplicar a qualsevol club, esport..., hem de ser conscients que som un model a seguir per tota la societat i en un moment de necessitat com aquest ho hem d’aprofitar per enviar el missatge correcte a tot el món i als nens.  Són temps d’incertesa i és una oportunitat que no podem desaprofitar, hem d’estar units”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut