19 de maig del 1903: Uns curiosos premis

L’any 1903, el Barça va organitzar la Copa Barcelona, competició disputada entre vuit equips de la capital catalana i al final els cinc primers classificats van rebre uns guardons... Però quins?

L’any 1903, el Barça va organitzar la Copa Barcelona, competició disputada entre vuit equips de la capital catalana. Els 250 socis barcelonistes van pagar el trofeu d’argent —portat d’Anglaterra—, les medalles i el material esportiu a raó de 2,40 pessetes cadascun.

L’equip blaugrana es va proclamar campió amb 26 punts, dos més que l’Espanyol. El 19 de maig es van lliurar els premis d’aquesta Copa en un acte dut a terme pel FC Barcelona. Medalles d’or, argent i bronze per al Barça, l’Espanyol i l’Hispània; primer, segon i tercer classificat respectivament. Al Català, el quart, li va tocar conformar-se amb un banderí de linier, mentre que l’Irish, el cinquè, va obtenir una pilota de reglament, premi força millor que el rebut pel Català. La raó d’aquesta paradoxa era ben senzilla: el Barça i el Català eren acèrrims rivals. Coses d’aquella època primigènia del nostre futbol...