14 de maig del 2005: La primera Lliga de Frank Rijkaard

14 de maig del 2005: La primera Lliga de Frank Rijkaard

L'empat a un al camp del Llevant va permetre als barcelonistes proclamar-se vencedors del torneig regular després de sis anys sense aixecar el títol

El dissabte 14 de maig del 2005, el Barça de Frank Rijkaard es proclamava campió de Lliga. Aquest 17è títol del torneig regular va arribar després d'empatar a un al Ciutat de València. D'aquesta manera, l'anhelat trofeu tornava a les vitrines del Club; perquè des del 1999 els blaugranes no acabaven en la primera posició de la taula. 

Aquella nit, el Barça va presentar l'alineació següent: Valdés, Oleguer, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst (Sylvinho), Iniesta (Motta) Xavi, Deco, Giuly, Eto'o i Ronaldinho. Un 11 dissenyat per Frank Rijkaard, un tècnic tranquil que va portar l'alegria al barcelonisme amb la consecució de la seva primera Lliga com a tècnic culer i, posteriorment, la segona el curs 2005-06, que va arrodonir amb la Champions League de París. 

Eto'o, el lleó indomable i un dels màxims golejadors de la història del Club, va ser l'autor del gol culer. De cap i en el minut 60, el camerunès empatava el partit i apropava el Barça al títol en l'antepenúltima jornada de Lliga.  

Primera, però no última alegria al Ciutat de València

L'efemèride d'aquest 14 de maig va obrir la capsa de Pandora dels trofeus guanyats en aquest estadi de bons records culers. Perquè fa uns dies ja vam recordar la segona Lliga guanyada al camp del Llevant. Per tant, de moment, el Ciutat de València ha vist guanyar el Barça dues competicions regulars: la 2004-05 i la 2010-11. 

A més, podríem dir que aquesta Lliga va ser un punt d'inflexió. I és que des d'aquella temporada, que justament també era la del debut de Leo Messi amb la samarreta blaugrana, el FC Barcelona n'ha aixecat 10 de les últimes 15. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut