11 de maig del 2011: Campions de Lliga al camp del Llevant

11 de maig del 2011: Campions de Lliga al camp del Llevant

L'equip entrenat per Josep Guardiola alçava el títol de la competició regular per tercera temporada consecutiva després de l'empat a u al Ciutat de València

El dimecres 11 de maig del 2011 el Barça es proclama campió de Lliga per 21a vegada en la seva història. Un confeti que va arribar a la finalització del partit davant el Llevant. Al Ciutat de València, l'elenc de Josep Guardiola va assolir l'empat necessari (1-1) per alçar el trofeu del torneig regular. 

Aquella nit de dimecres, el Barça va presentar la següent alineació: Valdés, Dani Alves, Mascherano, Piqué, Abidal (Fontàs), Busquets, Xavi, Keita, David Villa (Pedro), Messi i Afellay.

Seydou Keita, de cap i després d'una passada de Xavi Hernández, va iniciar el camí cap a la glòria. La possessió dels barcelonistes, basada en 1051 passades, semblava amarrar el triomf. De fet, va ser una possessió de rècord; perquè els culers van tenir la pilota un 84% del temps en el camp del Llevant. Una dada que, 326 partits després, en el debut de Quique Setién com a tècnic culer tornaria a la llum; el Barça va signar la seva millor estadística de possessió des d'aquest partit de l'11 de maig de l'any 2011. 

Però, tornant al matx de fa nou anys, Caicedo, quan faltaven cinc minuts per a la finalització de la primera part, situava l'empat a u. Un resultat que no es mouria més, tot i la insistència catalana per tombar el mur defensiu local. No va importar que no es cantés cap gol més, perquè el Barça, a falta de dues jornades per a la conclusió, s'alcés amb un nou títol de Lliga al camp del Llevant; com ja havia fet en el curs 2004/05.

Val a dir també que aquella competició regular va estar marcada per la pugna intensa amb el Reial Madrid. A la finalització de totes les jornades, el Barça sumaria 4 punts més que el conjunt entrenat per Mourinho. I és que aquell conjunt històric, amb noms com Iniesta, Xavi, Valdés, Alves o Messi, va deixar matxs i resultats per a la història, com el 5-0 davant el mateix Madrid al Camp Nou.   

Un camí per emmarcar 

La tercera Lliga consecutiva de l'equip de Josep Guardiola també va comportar un seguit de rècords. Els culers van aconseguir 16 victòries consecutives i, d'aquesta manera, van batre el rècord de 15 del Reial Madrid de Di Stéfano de la 1960/61. A més, van construir una estratosfèrica ratxa de 31 partits seguits sense perdre en el torneig. Una imbatibilitat que anys més tard, el mateix Barça superaria i deixaria en 43 matxs. Sens dubte, l'hegemonia blaugrana en Lliga en els darrers no és casualitat: vuit títols lliguers en els últims 11 anys

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut