75 anys de la Lliga de Samitier

75 anys de la Lliga de Samitier

El 13 de maig de 1945 el Barça, dirigit per Samitier, va certificar la segona Lliga de la història culer

A la temporada 1944-45 el Barça va aconseguir guanyar la Lliga per segona vegada a la història després d’haver-ho fet a la primera edició, l’any 1929. Amb el mític exjugador Josep Samitier a la direcció tècnica de l’equip i César i Escolà com a “homes-gol”, el conjunt barcelonista va oferir un superb nivell de joc durant tot el campionat. El popular “Sami” demostrà que era un excel·lent tècnic i un gran psicòleg que sabia posar-se a la pell dels seus jugadors. A més, fou capaç d’introduir variacions decisives a l’esquema tàctic de l’equip, que freqüentment passà de ser el clàssic 2-3-5 a l’innovador 3-2-5.

La competició va ser un emocionant frec a frec entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, destacant sobre tot un resultat: el 25 de març de 1945 els blancs encaixaren un rotund 5-0 a Les Corts. La victòria final va arribar a la penúltima jornada, en el partit disputat a Les Corts enfront de l’Athletic Club de Bilbao (5-2), el 13 de maig de 1945, ara fa 75 anys. Aquell històric dia Samitier va alinear aquests jugadors: Velasco; Elías, Curta; Raich, Sans, Gonzalvo II; Riba, Escolà, César, Gonzalvo III i Bravo. Marcaren els gols blaugranes Escolà (2), Bravo, Gonzalvo III i César.

Aquell sensacionals jugadors formaven, segons paraules del davanter César Rodríguez, “un equip que, sense grans figures, amb joves i veterans, actuava amb il·lusió i alegria. Érem un grup de vertaders amics”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut