100 dies de Setién a la banqueta del Barça

100 dies de Setién a la banqueta del Barça

Repassem les cinc dades més destacades que ens deixa la primera centena de dies del càntabre com a blaugrana

Aquest dimecres 22 d’abril es compleixen 100 dies des que Quique Setién va arribar a la banqueta del FC Barcelona. El tècnic càntabre va aterrar a la ciutat comtal el 13 de gener i a continuació, repassem el més destacat dels seus primers 100 dies al capdavant del conjunt culer.

1) Liderat en solitari

Quan Setién va arribar a Can Barça, els culers es trobaven colíders empatats amb el Reial Madrid amb 40 punts, però amb els barcelonistes per davant gràcies al gol average. Ara, 100 després, el Barça és líder en solitari amb dos punts més que el conjunt blanc (58 a 56).

mini_FCBarcelona-CDLegans5-018FinalCopadelRei20192020_pic__12i0156
Els culers són líders en solitari a falta d'11 jornades

2) Segona possessió més alta d’Europa

Amb l’arribada de Quique Setién, els culers van augmentar el percentatge de la possessió als partits degut a l’estil de joc del nou tècnic. Des de llavors, la mitjana de possessió per partit a totes les competicions és d’un 69,5%, sent la segona més alta de tota Europa, igualats amb el Bayern de Munich i només lleugerament per sota del Manchester City (70,9%).

3) 21 jugadors utilitzats

Tot i les greus lesions de Luis Suárez i Dembélé, els quan encara no han pogut jugar sota les ordres del tècnic culer, Setién ha utilitzat a un total de 21 jugadors diferents. Aquest són els 17 disponibles del primer equip i quatre del Barça B: Ansu Fati, Collado, Riqui Puig i Carles Pérez (abans de marxar al mercat d’hivern). Els més utilitzats són Griezmann i Rakitic, que han participat als 12 partits dirigits per Setién, seguits de Messi, Ter Stegen, Sergio, De Jong i Arthur, amb 11 participacions.

Griezmann i Rakitic, els únics que han participat als 12 partits
Griezmann y Rakitic, los únicos que han participado en los 12 partidos

4) Vuit victòries

D’aquests 12 partits sota les ordres del tècnic, els culers n’han guanyat vuit, amb un empat i només tres derrotes. Els triomfs per 5-0 contra el Leganés (Copa) i l’Eibar (Lliga), són les majors golejades del Barça de Setién fins al moment. Cal recordar que el dia de l'Eibar Messi va marcar quatre gols.

5) Vuit golejadors diferents

A més, en aquests duels han vist porteria un total de vuit jugadors diferents: Leo Messi (8 gols), Griezmann (5), Arthur, Lenglet i Ansu Fati (2) i Sergi Roberto, Sergio Busquets i De Jong amb un gol cadascun. Pel que fa a les assistències, destaca Messi amb set, seguit de Semedo, Rakitic i Vidal amb dues i De Jong i Jordi Alba amb una cadascun. A més, els culers han encaixat 11 gols, menys d'un gol per partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut