Melanie Serrano: “El Barça i jo hem crescut de la mà”

Melanie Serrano: “El Barça i jo hem crescut de la mà”

La futbolista amb més partits disputats de la història de la secció se sent feliç i una privilegiada de fer el que l’apassiona i d’haver tingut un enlairament en paral·lel amb l’equip

Feia temps que li picava la curiositat. Coneixedora que ningú ha estat tantes temporades (16) com ella al primer equip del Barça, era obvi que Melanie Serrano havia de ser la futbolista amb més partits de la història del Femení. Però quants serien? Havia arribat ja als 400 compromisos oficials a l’elit? Fa unes setmanes, la defensa d’origen sevillà ho sabria del cert. 448. Una autèntica barbaritat per a algú que només té 30 anys i que ha viscut èpoques sense tants partits com ara (per exemple, el Barça no competeix a Europa fins al 2012). En una conversa amb la REVISTA BARÇA es mostrava encara sorpresa pels registres, sense perdre mai la modèstia, i amb il·lusió per continuar teixint la història en un club que es reflecteix en la seva eterna ‘5’.

mini_mini_EntrenamentFemen22052018_pic_2018-05-22entrenofemenino33


L’ha sorprès algun aspecte sobre aquest treball del Centre de Documentació del FC Barcelona?
Sí, ja que una cosa és el que has viscut, però veure aquests números et sorprenen perquè no t’imagines haver arribat a aquestes xifres.

Al vestidor o entre antigues companyes hi havia ganes de conèixer les dades?
I tant. De fet, quan les vaig rebre el primer que vaig fer va ser compartir-les amb gent que ja no és al Club. Em va fer il·lusió enviar-los un missatge perquè elles també sabessin els partits que han jugat amb aquesta samarreta. A tothom li ha agradat de conèixer el que ha fet, és un detall especial.

448, què li diu aquesta xifra?
Que és un número bonic. Que soc molt feliç de poder assolir aquesta xifra i tant de bo que en siguin molts més.

Ser ‘oficialment’, i amb molta diferència, la futbolista amb més partits de la història què li suposa?
És un orgull saber que he arribat a aquesta xifra. És molt de treball, molt de sacrifici, però també he de dir que sempre he fet el que més feliç em feia cada dia. He estat sempre una privilegiada de poder fer el que m’agradava, la meva passió.

"És molt de treball, molt de sacrifici, però també he de dir que sempre he fet el que més feliç em feia cada dia"

Melanie Serrano


Entre tantíssims des del 2004, a l’hora d’escollir un partit, quin seria?
N’he jugat molts i realment amb el que em quedaria és amb molts moments viscuts, més que amb un partit en concret. De totes maneres, sempre són bonics i especials els derbis; triaria qualsevol dels que hem guanyat al nostre rival de Barcelona.

mini_FemenA-Espanyol5-0J21_pic_2017-03-11_fcbfemenivsespanyol_38

Si a la Melanie que va arribar al primer equip amb 14 anys en tren des de Blanes li haguessin dit que als 30 seguiria al Barça com a professional, què hauria pensat?
Sincerament, no m’hauria imaginat mai que tindria aquesta trajectòria, paral·lelament amb la del Club. Podríem dir que els dos hem crescut de la mà i això és un bonic record que m’ha donat la vida. Sigui on sigui, sempre ho tindré present perquè vam començar pràcticament des de zero i hem anat escalant fins a arribar al cim.

Ens pot confessar el seu secret per mantenir-se en aquest rècord de longevitat?
Em considero una persona a qui li agrada ser on la tracten bé, treballar des de zero fins a assolir els èxits i amb molt de sacrifici. Diria que el Barça i jo som molt semblants en aquest sentit. Potser per això aquí he estat sempre molt a gust, com a casa meva.

Es considera una llegenda del Barça?
(Somriu) No! Aquesta paraula em sona rara, la veritat... Molta gent m’ho diu, però em considero una futbolista més, que ha pogut fer el que li agrada diàriament i que ha complert el somni de ser futbolista professional. I enlloc millor que al Barça, on he estat quasi tota la meva carrera, cosa que quasi ningú pot dir.

mini_Femen-ATH26052018_1_pic_2018-05-26_fcbfemenivsathbilbao_117


I què més li falta per ser-ho?
És que és massa! Una llegenda és una paraula massa gran per a una cosa com la que jo he fet.

Amb 16 temporades al primer equip, què és el que més la il·lusionaria de viure o reviure?
Sobretot vull viure cada dia com si fos l’últim i continuar aprenent, que això és el que ens emportarem el dia de demà. Així que el que desitjo és gaudir de les companyes, dels camps, de les instal·lacions i de tot el que ens ofereix el nostre club, que no n’hi ha cap més a la Primera Divisió femenina que ho pugui oferir. En definitiva, vull gaudir de cada moment.

La més llorejada i 24 gols

Els 20 títols que ha aixecat amb el Barça també són un rècord en la secció. A més, en les 16 temporades que suma a l’equip, la defensa ha aportat 24 gols i ha marcat en les quatre competicions oficials.

mini_2015-03-15FCBFemeniAvsRayoVallecano-VICTOR_pic_2015-03-15_fcbfemeniavsrayo_18
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut